powered by

Διαχωρίζουν την θέση τους από ΠΔΣ για τις κυρώσεις οι δικηγόροι της Λευκωσίας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας εκφράζει τον προβληματισμό του για την πρόσφατη συμπερίληψη κυπριακού δικηγορικού γραφείου, σε λίστες κυρώσεων από τις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ ζητά να ληφθούν μέτρα από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο που θα διαφυλάξουν την αξιοπιστία και το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει ότι η εν λόγω εξέλιξη "αναπόφευκτα πλήττει την φήμη του επαγγελματικού μας σώματος αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας ως δικαιοδοσία παροχής υπηρεσιών και ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο".

Σημειώνει, επίσης, τη βούλησή του -σε συνεργασία και σε συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς, κυβερνητικούς και μη- όπως αναληφθούν εκείνες οι ενέργειες και δράσεις, που θα ενισχύσουν περαιτέρω την προσέλκυση ουσιαστικών επενδύσεων, που θα οδηγήσουν στην αύξηση της δικηγορικής ύλης αλλά που θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αποτελεί θέση του ότι ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος έχει σειρά από εποπτικές αρμοδιότητες που απορρέουν από την σχετική Νομοθεσία, πρέπει να λάβει εκείνα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την αξιοπιστία και το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας ως επενδυτικό προορισμό.

"Προς άρση τυχόν παρερμηνειών, σημειώνουμε επίσης ότι οι όποιες τοποθετήσεις έχουν γίνει στα ΜΜΕ από αξιωματούχους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, δεν αποτελούν προϊόν συλλογικών αποφάσεων αλλά προσωπικές απόψεις των ιδίων", καταλήγει.

Δειτε Επισης

Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Η Κύπρος φιλοξένησε την ετήσια τελετή «Collectives» του Conservation Collective
Ενισχύουν τη συνεργασία τους ΚΣΕΕΚ και AIAD-Πού αποσκοπεί το MoU που υπέγραψαν
Το RMHC Κύπρου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με το μεγαλύτερο Family Fun Day
Πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τον αυτισμό στο ΤΕΠΑΚ
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Υποτροφία «Εύη Παπαδοπούλου»: Η ΚΕΑΝ επενδύει για άλλη μια χρονιά στην εκπαίδευση των νέων