Το CSR Cyprus επιβραβεύει τους Οργανισμούς με Καλές Πρακτικές

Πραγματοποιούνται αυτό το καλοκαίρι τα Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας. Τα βραβεία που διεξάγει για άλλη μια χρονιά το CSR Cyprus επιστρέφουν για να αναδείξουν τις επιχειρήσεις, οι πρωτοβουλίες των οποίων έχουν κοινωνικά/περιβαλλοντικά και επιχειρηματικά οφέλη.

Για την υποβολή αιτήσεων απομένουν μόλις… δέκα μέρες!

Ο διαγωνισμός αναμένεται να προωθήσει και να προβάλει τη συμβολή των κυπριακών επιχειρήσεων στη διαχείριση θεμάτων που αφορούν τόσο τις ίδιες όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά με αποστολή στο info@csrcyprus.org.cy με καταληκτική ημερομηνία την 5η Μάϊου 2023. Μπορείτε να βρείτε εδώ τα αρχεία για την αίτηση συμμετοχής.


Γιατί να δηλώσετε συμμετοχή

Τεράστια είναι τα οφέλη των εταιρειών που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Ανάμεσά τους, το γεγονός ότι μέσα από τη συμμετοχή τους, οι επιχειρήσεις θα αναγνωριστούν μεταξύ ομοειδών οργανισμών ως πρωτοπόροι στον τομέα της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας. Αναμένεται επίσης ότι θα διευρύνουν και θα ενισχύσουν τη φήμη και αξιοπιστία τους τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο και πως θα αναδείξουν την καινοτομία του οργανισμού και τη δέσμευσή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι και το γεγονός ότι οι εταιρείες, εκτιμάται πως θα επηρεάσουν περαιτέρω την προώθηση της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας στη χώρα μέσω της υιοθέτησης αντίστοιχων «καλών πρακτικών» από άλλες επιχειρήσεις.

Σε σχετική δήλωσή της, η πρόεδρος του CSR Cyprus, Έλλη Ιωαννίδου, αναφέρει: «Ως τo κατεξοχήν εθνικό επιχειρηματικό δίκτυο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα και τα κριτήρια ESG, στο CSR Cyprus επικροτούμε την ανάληψη δράσεων CSR από τις κυπριακές επιχειρήσεις, που απορρέουν από το στρατηγικό τους πλάνο, συνάδουν με τους στόχους της εταιρείας, βασίζονται σε διερεύνηση και μελέτη κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών και κυρίως συνοδεύονται και συνδέονται με την παρακολούθηση του αντίκτυπου που δημιουργούν. Γι’ αυτό το λόγο, έχουμε δημιουργήσει τα “Βραβεία Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας” και προσκαλούμε κάθε κυπριακή επιχείρηση να λάβει μέρος σ΄ αυτά, παρουσιάζοντας τη δική τους καλύτερη πρακτική στον τομέα, αναδεικνύοντας την ορθή σημασία και αξία της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας στις μέρες μας».


Προηγούμενες βραβεύσεις

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο παρελθόν βραβείο CSR Cyprus κατέκτησαν δημοφιλείς εταιρείες του τόπου και ΜΚΟ μεταξύ των οποίων, το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, η Cyta (ως ο πρώτος Στρατηγικός Συνεργάτης του Φιλοδασικού Συνδέσμου), τα Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ κ.α

Βραβείο απέσπασε στο παρελθόν και η πρακτική του Προγράμματος Υποτροφιών Ακαδημαϊκής Αριστείας Logicom, ενώ, στον διαγωνισμό συμμετέχουν και ακαδημαϊκά ιδρύματα με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να έχει ήδη εξασφαλίσει σε προηγούμενη χρονιά το πολυπόθητο βραβείο.


Τα κριτήρια

Οι Καλές Πρακτικές που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Αξιολόγησης σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: Στρατηγική Προσέγγιση Πρακτικής, Υλοποίηση Πρακτικής, Αποτελέσματα Πρακτικής.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οντότητες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κύπρο, υποβάλλοντας έως και δύο καλές πρακτικές, με την προϋπόθεση ότι αφορούν ξεχωριστά προγράμματα, που έτυχαν εφαρμογής στην Κύπρο.


Τελετή ανακοίνωσης νικητών

Οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα, στις 4 Ιουλίου 2023, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Πληροφορίες

Οργανωτές: CSR Cyprus, IMH

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha TV, CBN (Cyprus Business News), GOLD magazine, IN Business magazine, Super FM, REPORTER portal

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων