powered by

Καθαρισμός της «Ακτής Ολυμπίων» από την Medochemie

Πρωτοβουλία για καθαρισμό της παραλίας και του βυθού της «Ακτής Ολυμπίων» ανέλαβε η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και την Levantina Fish, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γης.

Photo 6

Η εκδήλωση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Μαρίας Παναγιώτου, του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη και του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie Δρος Χριστάκη Σεργίδη και σε αυτή συμμετείχαν εθελοντές και έμπειροι δύτες με ειδικά σκάφη και εξοπλισμό.

Παράλληλα η Medochemie, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Ευθύνης, προχώρησε στην τοποθέτηση ενός ακόμα «Ανακυκλώψαρου» στην «Ακτή Ολυμπίων». Πρόκειται για τον «Ολύμπιο», ένα οικολογικό στολίδι του γνωστού καλλιτέχνη Σώτου Αναστασίου, του οποίου έργα κοσμούν ήδη αρκετές παραλίες σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, με στόχο την ένταξη της ανακύκλωσης των πλαστικών στην καθημερινότητα μας.

Photo 2

«Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα ότι νοιαζόμαστε για τη θάλασσα και το μέλλον των παιδιών μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, καλώντας άπαντες να ενώσουν δυνάμεις στη μάχη κατά της ρύπανσης της Μεσογείου.

Η ρύπανση από σκουπίδια αποτελεί τη σύγχρονη ασθένεια των θαλασσών μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Σεργίδης, υποδεικνύοντας ότι όπως η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για κάθε ασθένεια, έτσι και η συλλογική δράση αποτελεί τη μόνη οδό για τη διάσωση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Αν δεν ληφθούν, είπε, άμεσα δραστικά μέτρα, τότε μέχρι το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια, προειδοποιώντας επίσης για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την ανθρώπινη υγεία, η μεταφορά τους μέσω των ψαριών, στην τροφική αλυσίδα.

Photo 5

Συγχαίροντας τη Medochemie για την πρωτοβουλία της, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, ανέφερε ότι αποτελεί υποχρέωση όλων να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο αύριο, υπενθυμίζοντας ότι το δικαίωμα σε ένα καθαρό, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον αναγνωρίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις 28 Ιουλίου του 2022.

Η σημερινή εκδήλωση καθαρισμού της «Ακτής Ολυμπίων», υπέδειξε η κα Παναγιώτου, βάζει ένα μικρό λιθαράκι στην τιτάνια προσπάθεια, για τη διάσωση του πλανήτη από την απειλή μιας τεράστιας περιβαλλοντικής καταστροφής. Ωστόσο, σημείωσε, θα πρέπει πρώτιστα να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση, κάνοντας βίωμα μας την αρμονική συνύπαρξη με τη φύση, σεβόμενοι όσα απλόχερα μας προσφέρει, ώστε δράσεις σαν αυτές να είναι παντελώς αχρείαστες στο εγγύς μέλλον.

Photo 4

Οι προτεραιότητες του πλανήτη έχουν επαναπροσδιοριστεί, με πρώτη προτεραιότητα πλέον το περιβάλλον, περιλαμβανομένης της καλής ποιότητας του αέρα και των θαλασσών, καθώς και της βιώσιμης ανάπτυξης επεσήμανε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, κινείται και η σημερινή εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από φορείς που έχουν ακριβώς αυτό τον κοινό στόχο, το κεντρικό κράτος, δια της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, την τοπική αυτοδιοίκηση δια του Δήμου Λεμεσού και την ιδιωτική πρωτοβουλία δια των εταιρειών Medochemie και Levantina Fish.

Photo 3

Δειτε Επισης

Κραυγή αγωνίας από τους εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά οχήματα-«Επιδεινώνεται η οικονομική μας θέση»
IWA Cyprus 2025: Διεθνής επιτυχία με την υπογραφή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος
Ενισχύει τη διεθνή παρουσία της στον τομέα της άμυνας η Multimarine-Δυναμική παρουσία στην DEFEA 2025
Επίσημη έναρξη παγκύπριου εράνου Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Με deal 24 εκατ. ευρώ πάνε για συγχώνευση Baker Tilly South East Europe και MHA-Τι δηλώνει ο Μάριος Κλείτου
Η Bolt λανσάρει τη νέα συνδρομητική υπηρεσία Bolt Plus στην Κύπρο
Οι προκλήσεις στο εργασιακό περιβάλλον στην ετήσια έκθεση της Deloitte «2025 Global Human Capital Trends»
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 16η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Πρωτοποριακή μείωση της βλάβης από το κάπνισμα, τα τρόφιμα και τα ποτά
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο