Powered by

Αρχή Λιμένων: Πενήντα στοχευμένες δράσεις για τα 50χρονά της

Εν πλω, η Αρχή Λιμένων Κύπρου συνεχίζει την πορεία της, αναβαθμίζοντας το ποιοτικό της προϊόν , τις λιμενικές της δραστηριότητες, το λόγο και το ρόλο που έχει στα λιμενικά  δρώμενα του τόπου μας, ανέφερε ο Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου, Αντώνης Στυλιανού, με αφορμή την παρουσίαση των 50 στοχευμένων δράσεων για τους εορτασμούς των 50χρονων του οργανισμού.

Σε διάσκεψη Τύπου, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, ο κ.Στυλιανού είπε ότι η φετινή χρονιά είναι ιστορική, καθώς «οριοθετεί το περίγραμμα δράσεων της ΑΛΚ, τα πρώτα 50 χρόνια της ιστορικής της ύπαρξης, ως ο μοναδικός και κύριος οργανισμός που διέπει τα λιμενικά δρώμενα του τόπου μας», προσθέτοντας πως «ιδιαίτερα, η  ιστορικότητα της στιγμής έγκειται στο γεγονός ότι κοιτάζουμε στο αύριο, τα επόμενα 50 χρόνια πλεύσης της Αρχής Λιμένων».

«Το όραμα μας για τα επόμενα 50 χρόνια έγκειται στο ότι θέλουμε να παραμείνουμε βιώσιμοι, με  τα οικονομικά μας δεδομένα να είναι εξαιρετικά στην παρούσα φάση», συνέχισε και σημείωσε ότι «για να αναπτυχθούμε θα πρέπει να είμαστε βιώσιμοι στις επενδύσεις μας, να εξορθολογήσουμε τις πράξεις μας, να έχουμε ένα στρατηγικό βάθος, το οποίο θα διασφαλίζει ότι η Αρχή Λιμένων θα παραμείνει ο σημαντικότερος παίκτης στα λιμενικά δρώμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ανέφερε ακόμη, ότι μια πολύ σημαντική ανάπτυξη η οποία οριοθετεί το μέλλον της ΑΛΚ,  είναι η απόφαση του ΔΣ για την επέκταση του λιμανιού του Λατσιού, μια επένδυση 45 εκατομμυρίων ευρώ, από ιδίους πόρους, καθιστώντας το, το πρώτο πράσινο λιμάνι στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως επίσης και η ανάπτυξη της λιμενικής περιοχής Βασιλικού – Ζυγίου.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΑΛΚ, συνολικά 50 δράσεις έχουν προγραμματιστεί για τους εορτασμούς των 50χρονων της Αρχής, που αφορούν στην εταιρική εικόνα (10 δράσεις), στην κοινωνική προσφορά (8 δράσεις), στον πολιτισμό (7 δράσεις), στη δημόσια παρουσία (15 δράσεις), καθώς και άλλες 10 ειδικές δράσεις.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, συνέχισε, έχει αναβαθμιστεί η ιστοσελίδα της Αρχής, έχει δημιουργηθεί επετειακό λογότυπο , το οποίο φέρουν τα υπηρεσιακά οχήματα, καθώς και λεωφορείο της ΕΜΕΛ, ενώ έχει εκδοθεί το βιβλίο «Ναυτικοί Φάροι» και επετειακό γραμματόσημο.

Αποκορύφωμα των διάφορων εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Αρχή Λιμένων είναι μεγάλη συναυλία, στις 22 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποίαν θεσπίστηκε ο νόμος για την ίδρυση της, το 1973.

«Εν πλω η ΑΛΚ συνεχίζει όχι μόνο για τα επόμενα 50 χρόνια, αλλά συνεχίζει αναβαθμίζοντας το ποιοτικό της προϊόν, τις λιμενικές της δραστηριότητες, αναβαθμίζει το λόγο και το ρόλο που έχει στα λιμενικά  δρώμενα του τόπου μας», κατέληξε ο κ.Στυλιανού.

Απόσπασμα από το σκεπτικό της απόφασης του ΔΣ της Αρχής Λιμένων για τις επετειακές δράσεις διάβασε η αντιπρόεδρος Τατιάνα Μιχαηλίδου, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού, Άνθιμος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην ιστορία της Αρχής και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα προχωρήσουμε με ούριο άνεμο προς τον επόμενο αιώνα πλεύσης και παρουσίας μας στα λιμενικά δρώμενα του τόπου μας και θα συνεχίσουμε την συνεισφορά μας στην κυπριακή κοινωνία, την οποία έχουμε ταχθεί να υπηρετήσουμε, με ταυτόχρονη καταξίωση της Κύπρου στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργασμούς στους οποίους η Αρχή συμμετέχει».

Εξάλλου, ο διευθυντής τον λιμανιών Λεμεσού, Πάφου και Λατσιού, Παναγιώτης Αγαθοκλέους είπε πως «τα  50 αυτά χρόνια είναι ένας φάρος πλεύσης για εμάς, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε για τα επόμενα 50 χρόνια».

«Σαν οργανισμός έχουμε αποφασίσει ότι αυτή η σημαδιακή και ιστορική επέτειος είναι το έναυσμα για να προχωρήσουμε μπροστά, για να συνεχίσουμε να είμαστε βιώσιμοι και να μπορούμε να αναπτύσσουμε τα λιμάνια μας και τις λιμενικές δραστηριότητες, έτσι ώστε η χώρα μας να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα, που είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου, δια μέσου των λιμανιών», συμπλήρωσε.

Στόχος και πολιτική μας, πρόσθεσε, είναι να είμαστε πάντοτε μπροστά σε οποιαδήποτε ανάπτυξη έχει να κάνει με τα λιμάνια, είτε αυτή αφορά στην πράσινη βιωσιμότητα του οργανισμού, στην οικονομική βιωσιμότητα του οργανισμού, αλλά και για να μπορέσει το κράτος να έχει ένα αντάξιο λιμενικό σύστημα, από το οποίο εξαρτάται απόλυτα η οικονομία μας και το εμπόριο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)