13ο Nicosia Economic Congress: Αποδοτικότερη και ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

Υψηλά στις προτεραιότητές της έχει θέση η νέα κυβέρνηση τη διαδικασία μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης. Εξάλλου, πρόκειται για αίτημα της κοινωνίας που εδώ και χρόνια αναμένει βελτίωση της κατάστασης και κυρίως, επίσπευση δικαστικών υποθέσεων.

Το σύστημα της Δικαιοσύνης στην Κύπρο αντιμετωπίζει μεγάλες και πρωτοφανείς προκλήσεις. Η προώθηση και ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων, όπως τα νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, το ισχυρό νομικό πλαίσιο που αφορά στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου του οικογενειακού δικαίου, τα νομοσχέδια για την προστασία των γυναικών, αλλά και ευρύτερα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμβάλλουν στην προώθηση ενός αποδοτικότερου και ταχύτερου συστήματος Δικαιοσύνης.

Επαγγελματίες του τομέα θα καταφθάσουν τον προσεχή Μάιο στο 13ο Nicosia Economic Congress για να συζητήσουν τους τρόπους βελτίωσης της αποδοτικότητας και της ποιότητας του συστήματος Δικαιοσύνης στην Κύπρο. Το Συνέδριο που πραγματοποιείται την Τρίτη, 9 Μαΐου στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia στη Λευκωσία και παρουσιάζουν η Παγκυπριακή Ασφαλιστική, η Hellenic Life και η ECOMMBX, θα φιλοξενήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε μια ενότητα με τίτλο «αποδοτικότερη και ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης». Μέχρι στιγμής οι συμμετέχοντες του πάνελ έχουν ως εξής: Μιχάλης Βορκάς, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, Γιώργος Ερωτοκρίτου, Πρώην Δικαστής και Τέως Διευθυντής Μεταρρύθμισης στο Ανώτατο Δικαστήριο και Δρ. Νικόλας Κυριακίδης, Συνδιευθυντής, της Μονάδας Δικονομικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Συνέταιρος, Harris Kyriakides.

Η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου θα προηγηθεί της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εναρκτήρια ομιλία, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τα επόμενα βήματα και τις προτεραιότητές της, σχεδόν δύο μήνες από τον διορισμό της στην υπουργική θέση.

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα

Με τη διαφοροποίηση του οικονομικού μοντέλου και τις νέες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την αγορά, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις αλλά και προοπτικές. Το τι άλλο απομένει να γίνει και πώς οι εξελίξεις αναμένεται να επιδράσουν στον τρόπο λειτουργίας της επιχειρηματικής κοινότητας θα αναλυθεί στο πολυαναμενόμενο 13ο Nicosia Economic Congress. Το κορυφαίο Συνέδριο, επιστρέφει για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα καίρια ερωτήματα, με σκοπό να καταστήσει σοφότερους τους πρωταγωνιστές της ως προς την εικόνα που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία σήμερα, καθώς και για μελλοντικές εξελίξεις.

Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Yψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων θα θέσουν επίσης τα ερωτήματά τους, και θα αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις κατά τη διάρκεια του Congress.

Το Συνέδριο θα δώσει βήμα στο «Όραμα 2035», τη νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακή οικονομίας, εστιάζοντας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της αγοράς εργασίας, ακόμη και της απονομής δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Πολυπεπίπεδο και με οριζόντια θεματολογία, το γεγονός θα καταπιαστεί, συνεπώς, με όλα τα βασικά καθώς και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή οικονομία.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο.
    • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λτδ, Hellenic Life, ECOMMBX

Χρυσοί Χορηγοί: Capacitor Partners, Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Kyndryl, Mastercard, Prospectacy, Xenatus Global

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM- Cyprus Business School

Υποστηρικτής: IMR/University of Nicosia™

Οργανωτές: περιοδικό GOLD, ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), πόρταλ REPORTER, περιοδικό ΙN Business, Super FM Radio

Συντονιστής: IMH

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων