Οι Υπουργοί που ανοίγουν τα χαρτιά τους στο Nicosia Economic Congress

Μια κρίσιμη περίοδο πολιτικών και οικονομικών αλλαγών διανύει η Κύπρος. Η νεοσύστατη κυβέρνηση Χριστοδουλίδη καλείται να βρει λύσεις σε προβλήματα που εντοπίζονται στη σημερινή αγορά και που βρίσκουν καθημερινά ενώπιόν τους κυπριακές και ξένες επιχειρήσεις.

Για 13η συνεχή χρονιά, το Nicosia Economic Congress που παρουσιάζουν η Παγκυπριακή Ασφαλιστική, η Hellenic Life και η ECOMMBX διοργανώνεται με στόχο να σκιαγραφήσει την επικρατούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και να παραθέσει τις μελλοντικές της. Yψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, Υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις κατά τη διάρκεια του Congress.

Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το όραμά του σχετικά με το πώς θα η Κύπρος θα μετατραπεί σε ένα κράτος-πρότυπο το οποίο θα ελκύει επενδύσεις, θα προάγει την επιχειρηματικότητα και θα προσφέρει ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες του.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου θα μιλήσει για τo νέο ενεργειακό περιβάλλον και την προσαρμογή της Κύπρου. Οι προκλήσεις στην αγορά εργασίας είναι πολλές και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου θα δώσει από τη σκηνή του 13ου Nicosia Economic Congress το στίγμα του ως προς τις λύσεις που η νέα κυβέρνηση εξετάζει και προωθεί.

Η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας αποτελεί απαραίτητο κριτήριο για την συνέχιση καθόδου ξένων εταιρειών στην Κύπρο για μετεγκετάσταση ή επέκτασή τους καθώς και για το ίδιο το επιχειρείν της χώρας και τους πολίτες της. Για το ζήτημα θα μιλήσει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας σε ενότητα που θα ακολουθήσει.

Αναπόσπαστο μέρος μιας επιχειρηματικής δραστιριότηας έναι και το νομικό σύστημα μιας δικαιοδοσίας. Πώς κάνουμε αποδοτικότερη και ταχύτερη την απονομή Δικαιοσύνης; Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα συζητήσει, τέλος, τους τρόπους βελτίωσης της αποδοτικότητας και της ποιότητας του συστήματος Δικαιοσύνης στην Κύπρο προς όφελος της οικονομίας αλλά και του ίδιου του πολίτη.

Ποιους ενδιαφέρει το Συνέδριο

Το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Μαΐου 2023 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia, απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο.
    • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λτδ, Hellenic Life, ECOMMBX

Χρυσοί Χορηγοί: Capacitor Partners, Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Kyndryl, Mastercard, Prospectacy, Xenatus Global

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM- Cyprus Business School

Υποστηρικτής: IMR/University of Nicosia™

Οργανωτές: περιοδικό GOLD, ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), πόρταλ REPORTER, περιοδικό ΙN Business, Super FM Radio

Συντονιστής: IMH

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων