Powered by

Μειώθηκε στο 5,4% ο πληθωρισμός τον Μάρτη στην Ελλάδα

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ μειώθηκε στο 6,9% τον Μάρτιο του 2023, από 8,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ήταν 7,4%. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην ΕΕ ήταν 8,3% τον Μάρτιο του 2023, από 9,9% τον Φεβρουάριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός στην ΕΕ ήταν 7,8%.

Το χαμηλότερο επίπεδο ετήσιου πληθωρισμού καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (2,9%), στην Ισπανία (3,1%), στην Ολλανδία (4,5%), στο Βέλγιο (4,9%) και στην Ελλάδα (5,4%).

Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (25,6%), τη Λετονία (17,2%) και την Τσεχία (16,5%). Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι πέντε κράτη-μέλη και αυξήθηκε σε δύο.

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 5,4% το Μάρτιο από 6,5% το Φεβρουάριο και από 8% το Μάρτιο του 2022.

Τον Μάρτιο του 2023, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+3,12 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενες από τις υπηρεσίες (+2,10 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,71 π.μ.) και την ενέργεια (-0,05 π.μ.).

Δειτε Επισης

Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
Τι σηματοδοτεί η πρόταση εξαγοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου από τη Euronext-Το παρασκήνιο και τα επόμενα βήματα
Οι τέσσερις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και η ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο
Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως-Νέα τριπλή διάκριση
Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets
Πώς οι δασμοί Τραμπ θα πλήξουν την ελληνική οικονομία-Τα τρία σενάρια της Τράπεζας της Ελλάδος
Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο