OLYMPIA GROUP: Επενδύοντας στις γυναίκες

Ο Όμιλος με έδρα την Κύπρο από το 2006 αναλαμβάνει διεθνείς πρωτοβουλίες για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις με την προώθηση της συμμετοχής γυναικών στα ανώτερα επίπεδα διοίκησης. Προωθεί δράσεις εταιρικής διακυβέρνησης, που θα οδηγήσουν στην απαλλαγή από προκαταλήψεις και στερεότυπα, όπως η συμμετοχή του ως ιδρυτικού φορέα στο διεθνές δίκτυο στελεχών The Boardroom, όπως αναφέρει η Τατιάνα Φαφαλιού, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Olympia.

Με έδρα στην Ελβετία, το δίκτυο The Boardroom στόχο έχει την προώθηση σύγχρονων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης, με έμφαση στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Olympia στηρίζει τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του, ώστε να διαμορφώσουν σύγχρονες δομές εταιρικής διακυβέρνησης αλλά και πολιτικές που ενθαρρύνουν την ανάληψη ηγετικών θέσεων από γυναίκες. Ως μέλος του δικτύου The Boardroom, η Τατιάνα Φαφαλιού συμμετείχε σε συζητήσεις και εκδηλώσεις του The Female Quotient, με στόχο την ανάδειξη της χαμηλής εκπροσώπησης των γυναικών σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων, η οποία ανέρχεται σε μόλις 20% παγκοσμίως.

Καλύτερα εταιρικά αποτελέσματα

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στις προαναφερθείσες συζητήσεις, οι επιχειρήσεις που δίνουν προτεραιότητα στην ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην ηγεσία τους ενισχύουν κατά 75% τη δυνατότητά τους να εισάγουν καινοτόμες ιδέες στην αγορά, ενώ επιτυγχάνουν 1,7 φορές καλύτερα αποτελέσματα σε επίπεδο διοίκησης, καθώς και 1,4 φορές μεγαλύτερη κερδοφορία.

«Η ποικιλομορφία δεξιοτήτων και απόψεων, επιτρέπει σε μια επιχείρηση να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις σύνθετες σημερινές προκλήσεις», δηλώνει η κ. Φαφαλιού. Συμπληρώνει επίσης ότι «εξίσου καθοριστική παράμετρος είναι η συνεργασία και το mentoring από έμπειρους άνδρες, που ήδη είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων. Αυτοί θα σταθούν δίπλα στις γυναίκες αλλά και στους νεότερους συναδέλφους τους και θα τους εμπνεύσουν, ώστε να αναδείξουν τις δεξιότητες και τις απόψεις τους και να διεκδικήσουν χώρο στα ανώτερα επίπεδα διοίκησης. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε οι γυναίκες να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση μίας στρατηγικής που αξιολογεί διαφορετικές οπτικές και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ανάδειξη γυναικείων προτύπων και δεξιοτήτων

Η συμμετοχή γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών στην ΕΕ ανέρχεται στο 31,6%. «Είναι αναγκαίο περισσότερες γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις στις επιχειρήσεις και ευρύτερα στην οικονομική και πολιτική ζωή. Η αρχή μπορεί να γίνει με την ανάδειξη γυναικείων προτύπων ηγεσίας, ξεκινώντας από χώρους όπως το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, και στη συνέχεια με την ανάπτυξη δικτύων υποστήριξης και mentoring νέων γυναικών αλλά και τη δημιουργία του κατάλληλου χώρου, ώστε να αρθούν τα εμπόδια στην ανάληψη υψηλόβαθμων θέσεων από γυναίκες». Χρειάζεται όμως συστηματική προσπάθεια και στοχοθέτηση, σχολιάζει η κ. Φαφαλιού, επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες διαθέτουν έμφυτες κάποιες σημαντικές δεξιότητες, που είναι πολύ σημαντικές στο σύγχρονο περιβάλλον, όπως είναι η ενσυναίσθηση, η συνεργασία και η συμπεριληπτικότητα.

Ο Όμιλος Olympia

Ο Όμιλος Olympia είναι ένας διεθνής επενδυτικός όμιλος με έδρα την Κύπρο και με σημαντικό μερίδιο συμμετοχών σε πέντε βασικές επιχειρήσεις: την SUNLIGHT (αποθήκευση ενέργειας), Public Group (λιανικό εμπόριο), SoftOne (λογισμικό ERP), Lamda Development (ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων) και Westnet (διανομή προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας). Ο Όμιλος δεσμεύεται στην υιοθέτηση ισχυρών προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης και βέλτιστων πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

https://www.groupolympia.com

Δειτε Επισης

Cyta και Super FM γιορτάζουν με ολοήμερο live link στην Αθηένου την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών
Έρευνα: Αυτές είναι οι αντιλήψεις των πολιτών για το ΓεΣΥ-Θετικό πρόσημο, βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας
Στο μεγάλο δίκτυο του Propeller Club ΗΠΑ και επίσημα η Κύπρος-Στόχος η ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας
Ιάκωβος Γαλανός: Αναγκαία τα ESG στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη
Προκλήσεις της ναυτιλίας συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου-Ένωση Πλοιοκτητών
Η αποτίμηση των πολιτών για το ΓεΣΥ πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του-Αποκαλυπτικά ευρήματα
Πώς θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ
Γιώργος Παμπορίδης: Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο
Robert Yates: Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για επιτυχημένα εθνικά συστήματα υγείας
Δρ. Χρ. Πέτρου: Το ΓεΣΥ σήμερα και οι μεγάλες προκλήσεις-Eναρκτήρια ομιλία στο 7ο Cyprus HealthCare Conference