Powered by

Έρχονται σχέδια ενθάρρυνσης νεαρών ζευγαριών για να κτίσουν στις κοινότητες

Aναμένεται σύντομα η ανακοίνωση συγκεκριμένων σχεδίων ενθάρρυνσης νεαρών ζευγαριών για να κτίσουν τις κατοικίες τους στις κοινότητές μας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια προεκλογική δέσμευσή του, η οποία θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για την καταγραφή του παραδοσιακού τραγουδιού «Αροδαφνούσα» ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, στη Χούλου της Πάφου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε εξάλλου πως η εκτελεστική εξουσία αναμένει συγκεκριμένη πρόταση ώστε να ιδρυθεί στην κοινότητα ένα μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η παρουσία του στην εκδήλωση αποτελεί υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης, ενώ ευχαρίστησε για το υψηλό ποσοστό που έλαβε από την κοινότητα της Χούλου κατά τις προεδρικές εκλογές.

Είπε πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκεται στη Χούλου, στο χωριό από το οποίο έχω από τις καλύτερες παιδικές μου εμπειρίες και όπου γεννήθηκε ο πατέρας του, σημειώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς του με αυτή την κοινότητα όπου βρίσκονται θαμμένοι ο παππούς του και η γιαγιά του Σάββας και Άννα.

Συνεχάρη τον κοινοτάρχη για την εκδήλωση, σημειώνοντας πως καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και ο Σωκράτης Τερπίζης επίσης με καταγωγή από τη Χούλου. Ακόμη ευχαρίστησε τη συγγραφέα, ερευνήτρια και ιστορικό Νάσα Παταπίου, η οποία, όπως ανέφερε διαχρονικά μέσα από τη δουλειά της έχει αναδείξει τη σημασία της κοινότητας,

«Και θα ήθελα κ. Παταπίου, ύστερα από συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, να σας πω ότι αναμένουμε ως εκτελεστική εξουσία μια συγκεκριμένη πρόταση, έτσι ώστε να ιδρύσουμε στην κοινότητα ένα μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς, αναδεικνύοντας αυτό που θα δούμε σήμερα», ανέφερε.

«Να υπάρχει εδώ ένας χώρος όπου μόνιμα θα αναδεικνύεται αυτή η σημασία της κοινότητας, αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων, ειδικότερα μέσα στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και είναι και μια έκκληση προς εσάς», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που είχαν αναδειχθεί ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι νέοι, λόγω των οικονομικών δεδομένων, να μπορούν να αγοράσουν το σπίτι τους, να κτίσουν την κατοικία τους στις πόλεις.

«Και δεν μπορούμε να μιλάμε για αστυφιλία όταν βρισκόμαστε σε μια κοινότητα που απέχει περίπου 20 λεπτά από την Πάφο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Άρα, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά και όχι μέσα από λόγια, μέσα από δηλώσεις, αυτό το πρόβλημα, το οποίο, ειδικότερα σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας, είναι υψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης μας, αναμένεται σύντομα, με τη δική σας συμβολή και σε συνεργασία πάντα με τον Υπουργό Εσωτερικών, να ανακοινωθούν συγκεκριμένα σχέδια ενθάρρυνσης νεαρών ζευγαριών, για να κτίσουν τις κατοικίες τους στις κοινότητες μας», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως αυτή είναι μια προεκλογική δέσμευση η οποία το αμέσως επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί.

Δειτε Επισης

Μ. Κεραυνός: Ευνοϊκή δημοσιονομική προοπτική, μειούμενο δημόσιο χρέος και ισχυρές οικονομικές προοπτικές
Ν. Χριστοδουλίδης: Επιβεβαιώνει την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης η αναβάθμιση από Scope
Για πρώτη φορά σε επίπεδο Α η κυπριακή οικονομία-Πού στηρίζει την αναβάθμιση σε Α- ο οίκος Scope Ratings
Δεκαπέντε πολιτογραφήσεις για απασχολούμενους σε εταιρείες υψηλής ειδίκευσης την τελευταία τριετία
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%