Μ. Σοφοκλέους: Αρμονική συνύπαρξη «κεφαλαίου» και εργαζομένων στον ΔΗΣΥ(vid)

Την ανάγκη συνέχισης της αναπτυξιακής πορείας της Κύπρου εκφράζει ο υποψήφιος αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Μιχάλης Σοφοκλέους, υπογραμμίζοντας πως για να μπορέσει η οικονομία μας να μεγαλώσει πρέπει να συνεχιστεί η κάθοδος ξένων επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του στο InBusiness TV ο κ. Σοφοκλέους διαμηνύει πως για τον ΔΗΣΥ, το επιχειρηματικό κέρδος δεν αποτελεί ανάθεμα. «Αν δεν κερδίζουν οι επιχειρήσεις, το κράτος από πού θα βγάζει φόρους και πώς θα κάνει κοινωνική πολιτική», διερωτάται χαρακτηριστικά, για να υποδείξει ότι παράλληλα δεν μπορεί να υπάρχει εκμετάλλευση των εργαζομένων και να αισθάνονται ότι δεν έχουν μέλλον.

«Εμείς θέλουμε οι κυπριακές επιχειρήσεις να δουλεύουν και να κερδίζουν»

«Το ζητούμενο είναι και οι επιχειρήσεις να πηγαίνουν καλύτερα και οι εργαζόμενοι να βγάζουν περισσότερα», αναφέρει, στέλνοντας το μήνυμα πως εάν η Κύπρος δεν συνεχίσει τον δρόμο της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, θα μετράμε ξανά πόσοι νέοι μας έφυγαν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει ταυτόχρονα την ξεκάθαρη θέση πως για να μπορέσει η οικονομία μας να μεγαλώσει, πρέπει να συνεχιστεί η κάθοδος ξένων επιχειρήσεων στην Κύπρο.

«Άρχισαν πλέον οι εταιρείες και έρχονται με ένα τρόπο πιο βιώσιμο και ανθεκτικό, διότι φέρνουν τη βάση τους στην Κύπρο, φέρνουν ξένους εργαζόμενους υψηλής ποιότητας στην Κύπρο», επισημαίνει.

«Για να μπορέσει η οικονομία μας να μεγαλώσει πρέπει να έρθουν ξένες επιχειρήσεις στην Κύπρο»

Ερωτηθείς κατά πόσο ο ΔΗΣΥ μπορεί να φιλοξενεί στις τάξεις του, τόσο το «κεφάλαιο» όσο και την εργατική τάξη, ο Μιχάλης Σοφοκλέους σημειώνει πως οι εργαζόμενοι στην Κύπρο δεν είδαν ποτέ καλύτερες μέρες και βελτίωση της θέσης τους, παρά όταν κυβερνούσε ο ΔΗΣΥ.

«Ο ΔΗΣΥ είναι κόμμα συμπερίληψης και όχι αποκλεισμών, όπου ο επιχειρηματικός κόσμος θα βρει μια πολιτική δύναμη που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις και ο εργαζόμενος μια πολιτική δύναμη που αντιλαμβάνεται τις αγωνίες του», επισημαίνει.

«Κάποιες συμπεριφορές και ρητορική μας δημιούργησαν την εντύπωση πως υπερασπιζόμαστε συμφέροντα»

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους τονίζει πως ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ανάπτυξης, ενώ κληθείς να αναφέρει ποια τάση εντός του κόμματος πρεσβεύει ο ίδιος, ξεκαθαρίζει πως εκπροσωπεί την Διακήρυξη Αρχών και το Ιδεολογικό Μανιφέστο της παράταξης.

Στο πλαίσιο αυτό, διαμηνύει πως η ενότητα της παράταξης μπορεί να κτιστεί μόνο με συγκολλητική ουσία τις αρχές και τις αξίες του Δημοκρατικού Συναγερμού.

«Δεν είμαστε μια παρέα που τσακώθηκε και θα πάει το βράδυ στην ταβέρνα για να τα βρούμε»

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ, ο Μιχάλης Σοφοκλέους σημειώνει πως δική του προσπάθεια είναι το κόμμα να μπορεί να συνομιλεί με τον καθένα, είτε είναι συνδικαλιστής είτε είναι επιχειρηματίας, αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία.

«Να είναι ο ΔΗΣΥ και να παραμείνει ο αξιόπιστος συνομιλητής της ευρύτερης κοινωνίας»

Αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης των επιτοκίων και τις πιθανές κινήσεις αντιστάθμισης των επιπτώσεων στους δανειολήπτες, ο Μιχάλης Σοφοκλέους τονίζει πως μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του όλου ζητήματος είναι η επικέντρωση στις ευάλωτες ομάδες και η βελτίωση του φορολογικού μας συστήματος. «Δεν υπάρχει τρόπος να χαλιναγωγήσεις τα επιτόκια», υπογραμμίζει.

«Δεν είναι με αστυνομικά μέτρα…Λαϊκίζει όποιος λέει η Κύπρος να νομοθετήσει εναντίων των επιτοκίων»

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή Κυβέρνηση και πως την προσεγγίζει ο ΔΗΣΥ, ο κ. Σοφοκλέους εκφράζει την ανησυχία να μην λαμβάνει αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα, φοβούμενη-όπως αφήνει να νοηθεί- το πολιτικό κόστος.

«Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ο ΔΗΣΥ από το να είναι υπεύθυνος και σοβαρός»

Δειτε Επισης

Κτύπημα λόρδου Χάνεϊ για το φυσικό αέριο και αποστομωτική απάντηση Παπαναστασίου
Μάχη στην Κομισιόν για τον ΦΠΑ 5%-Θα στηρίξει τον νόμο που ψήφισε η Βουλή η Κυβέρνηση
Τράπεζα Κύπρου: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές στο Λονδίνο
Οι κοινοί άξονες και η επιτυχημένη συνεργασία Cablenet και Plume
Δρ Χρ. Χατζηκυπριανού: Τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να παρουσιάζει τα IN Business Awards (vid)
AstroBank: Προς πώληση οικιστικά και αγροτικά ακίνητα
Οι επτά άξονες για περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της Κύπρου
Θέμης Παπαδόπουλος: Οι προκλήσεις και το μεταβαλλόμενο τοπίο στη ναυτιλία
Υπεραγορές: Κερδίζουν έδαφος τα private labels, διαρκείς πιέσεις για αυξήσεις
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο InBusiness TV- «Τιμώντας τις εταιρείες, τους δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης»