Powered by

Το Πάσχα γεμίζει τα αγροτουριστικά καταλύματα

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από Κυπρίους για πασχαλινές διακοπές σε αγροτουριστικά καταλύματα στη ύπαιθρο, με την πληρότητα να κυμαίνεται στο 70% με 80%, σύμφωνα με στοιχεία του Υφυπουργείου Τουρισμού. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια λειτουργός του Υφυπουργείου, το ενδιαφέρον από το εσωτερικό είναι σε αυξημένα επίπεδα σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, σημειώνοντας ότι οι τιμές βρίσκονται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, παρά τις αυξήσεις λόγω πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε η αρμόδια υπηρεσία του Υφυπουργείου Τουρισμού στο ΚΥΠΕ, για τη φετινή πασχαλινή περίοδο, η πληρότητα στα αγροτουριστικά καταλύματα κυμαίνεται στο 70%-80%. Αντίστοιχη εικόνα υπήρχε και κατά την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.

Σημειώνεται ότι οι τιμές βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με κάποιες εξαιρέσεις, παρά τις αυξήσεις που υπάρχουν λόγω του πληθωρισμού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι οι τιμές είναι πιο χαμηλές από εκείνες κατά τις περιόδους των καλοκαιρινών και των χειμερινών διακοπών. «Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στον αγροτουρισμό υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια οι οποίες ξεκινούν από 60 ευρώ για 2 άτομα το βράδυ», αναφέρει το αρμόδιο τμήμα του Υφυπουργείου.

Ενόψει Πάσχα, όπως καταγράφεται στα στοιχεία, οι Κύπριοι κάνουν κρατήσεις σε όλες τις επαρχίες, λόγω και των παραδοσιακών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται στην ύπαιθρο τις ημέρες αυτές, με τη ζήτηση να είναι αυξημένη ιδιαίτερα για τα χωριά του Τροόδους. Οι κρατήσεις που πραγματοποιούνται κατά την περίοδο αυτή έχουν διάρκεια συνήθως 3-4 ημέρες, ενώ κατά τις μη εορταστικές περιόδους κρατήσεις γίνονται για 1-2 ημέρες με έμφαση στα Σαββατοκύριακα.

Από την άλλη, οι επισκέπτες εκτός Κύπρου δείχνουν ενδιαφέρον για διακοπές σε αγροτουριστικά καταλύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής 3-7 ημέρες, ενώ συνηθίζουν να επιλέγουν 2 ή 3 επαρχίες ούτως ώστε να εξερευνήσουν όλο το νησί.

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ Λεμεσού: Ενημερωτικά πάνελ τεχνολογίας theBreath®στον Μόλο-Μια βιώσιμη λύση με διπλό όφελος
Νέo άνοιγμα για το Bean Bar στο Ζακάκι-Έρχεται το 18ο κατάστημα της αλυσίδας(pics)
ΕΤΑΠ Πάφου: Στόχος η καθιέρωση της Πάφου ως ποιοτικού ολόχρονου τουριστικού προορισμού
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Κώστας Κουμής: Ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Τρόοδος
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Δωρεάν WiFi σε όλες τις παραλίες του Πρωταρά-Συνεργασία Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας με την Cosmos Wireless
The original pan από την Pizza Hut...Ένα ταξίδι που γράφει ακόμη ιστορία, γεμάτη στιγμές
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ