Ομιλία από τον Υπουργό Ενέργειας στο προσεχές Nicosia Economic Congress

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, οι τιμές ενέργειας πήραν την ανιούσα με ταχύ ρυθμό και δύσκολα μπορεί να ανακοπεί στο άμεσο διάστημα. Η κυπριακή κυβέρνηση υλοποιεί βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων, εφαρμόζοντας τον γενικό ενεργειακό σχεδιασμό και εστιάζοντας, την ίδια στιγμή, στη μετάβαση στη πράσινη ενέργεια.

Το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης θέτει υψηλά τη πράσινη μετάβαση, ενώ προτεραιότητα αποτελεί και η μείωση του κόστους ηλεκτρισμού με σκοπό να βοηθηθούν βιομηχανία και οικονομία. Βεβαίως, μέχρι να φτάσει η χώρα στην πολυπόθητη πράσινη ενέργεια, θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος στην οποία θα γίνεται χρήση φυσικού αερίου. Το αέριο, δεν αποκλείεται να προέρχεται από την περιοχή και να χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού χαμηλότερου κόστους.

Ο νέος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, έχει αναλάβει από τον Μάρτιο, τον δύσκολο ρόλο της μετάβασης της Κύπρου στην πράσινη ενεργειακή εποχή, αφού πρώτα γίνει η σωστή αξιοποίηση του φυσικού αέριου, προς όφελος επιχειρήσεων και καταναλωτών.

Την στρατηγική του και τα επόμενα βήματά του θα παρουσιάσει στο πλαίσιο εναρκτήριας ομιλίας της ενότητας «To νέο ενεργειακό περιβάλλον και η προσαρμογή της Κύπρου» που θα φιλοξενήσει το 13ο Nicosia Economic Congress. Ο Υπουργός θα μιλήσει για το όραμα της χώρας ως προς την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων και τα οφέλη για την κυπριακή οικονομία.

Μεγάλη εμπειρία σε ενεργειακά

Ο Γιώργος Παπαναστασίου είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου, BSc Μηχανολόγου Μηχανικού από το City University του Λονδίνου και MSc in Refrigeration and Air Conditioning από το Kings College του Λονδίνου. Εργάστηκε για 26 χρόνια στην BP από διάφορες υψηλόβαθμες διευθυντικές θέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Κύπρο, όπου, μεταξύ άλλων, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής. Από 1η Οκτωβρίου 2011 μέχρι τον διορισμό του ως Υπουργού, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της VTT Vasiliko Ltd (θυγατρικής της Ολλανδικής VTTI B.V.), που κατασκεύασε και λειτουργεί τον τερματικό σταθμό αποθήκευσης και διαχείρισης ενεργειακών προϊόντων, στο Βασιλικό.

Στον δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακή οικονομίας

Με τη διαφοροποίηση του οικονομικού μοντέλου και τις πιο πάνω νέες συνθήκες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις αλλά και προοπτικές. Το τι άλλο απομένει να γίνει και πώς οι εξελίξεις αναμένεται να επιδράσουν στον τρόπο λειτουργίας της επιχειρηματικής κοινότητας θα αναλυθεί στο πολυαναμενόμενο γεγονός, την Τρίτη, 9 Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Το κορυφαίο Συνέδριο, επιστρέφει για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα καίρια ερωτήματα, με σκοπό να καταστήσει σοφότερους τους πρωταγωνιστές της ως προς την εικόνα που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία σήμερα, καθώς και για μελλοντικές εξελίξεις.

Yψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων θα θέσουν τα ερωτήματά τους, και θα αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις κατά τη διάρκεια του Congress.

Δράξτε της ευκαιρίας και δηλώστε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε συζητήσεις αναφορικά με τo νέο ενεργειακό περιβάλλον και τη προσαρμογή της Κύπρου, την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας και τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο αριστείας.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο.
    • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λτδ, Hellenic Life, ECOMMBX

Χρυσοί Χορηγοί: Capacitor Partners, Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Mastercard, Xenatus Global

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM- Cyprus Business School

Υποστηρικτής: IMR/University of Nicosia™

Οργανωτές: περιοδικό GOLD, ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), πόρταλ REPORTER, περιοδικό ΙN Business, Super FM Radio

Συντονιστής: IMH

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων