Το μέλλον της Φορολογίας των ακινήτων στη Κύπρο

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί το μέλλον της Φορολογίας των Ακινήτων στη Κύπρο. Αναμφίβολα, το ιστορικό της φορολόγησης του τομέα των ακινήτων στη Κύπρο είναι βεβαρημένο, αφού ο τομέας αυτός έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην εγχώρια οικονομία μέσω των πολλαπλών φορολογιών. Οι φορολογίες αυτές αφορούν στην άμεση και έμμεση φορολογία και δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξουν αλλαγές μέσα από την μεταρρύθμιση που έπεται.

H φορολογική μεταρρύθμιση θα εκσυγχρονίσει το υφιστάμενο φορολογικό πλαίσιο. Επίσης θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου και θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης φορολογικής μεταρρύθμισης o κατασκευαστικός Κλάδος αναζητεί την κατεύθυνση της φορολογίας ακινήτων; Ο κ. Χρίστος Σ. Χριστοδούλου, FCCA, CFE, Διευθύνων Σύμβουλος του ελεγκτικού οίκου CSC Christodoulou θα προβεί σε μια ομιλία άκρως παραγωγική όπου θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες του χώρου να δουν την μεγάλη εικόνα ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδούλου θα δώσει το παρών του στο 17ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσιάζει η Altia στις 29 Μαρτίου 2023 στο Hilton Nicosia, για μια παρουσίαση στην οποία θα περιγράψει τα υφιστάμενα προβλήματα και θα καταθέσει τις εισηγήσεις του για το μέλλον.

Εξειδίκευση, γνώση, επιβράβευση

Ο Χρίστος Σ. Χριστοδούλου είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ελεγκτικού και συμβουλευτικού οίκου CSC Christodoulou Ltd, με γραφεία σε Λεμεσό και Λευκωσία έχοντας βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό του. Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου του Εγκεκριμένου Λογιστή (FCCA) και (CFE) και είναι μέλος του (ΣΕΛΚ). Είναι μέλος της επιτροπής ΦΠΑ του ΣΕΛΚ κατά τα τελευταία 25 χρόνια στην οποία διετέλεσε δύο φορές ως Πρόεδρος.

Συμμετέχει σε συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Βουλή των Αντιπροσώπων και με τον Έφορο Φορολογίας για τη διαμόρφωση φορολογικών νόμων, εγκυκλίων και φορολογικών πολιτικών και χειρίζεται εξειδικευμένες φορολογικές υποθέσεις κυρίως στα θέματα της ανάπτυξης γης και εμπορίας ακινήτων. Αρθρογραφεί τακτικά για φορολογικά και άλλα οικονομικά θέματα και παρεμβαίνει, κατά εποικοδομητικό τρόπο, στην προώθηση βέλτιστων πρακτικών και πολιτικών για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Λίγα λόγια για το Συνέδριο

Το 17ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσιάζει η Altia θα βάλουν στο μικροσκόπιο όλα τα μεγάλα ζητήματα του Κλάδου. Δηλώστε συμμετοχή και λάβετε μέρος σε ένα μεγάλο γεγονός που απευθύνεται σε Εταιρείες Ανάπτυξης Γης, Κατασκευαστικές Εταιρείες, Εργολάβους, Κτηματομεσιτικά Γραφεί, Εκτιμητές ακινήτων, Μελετητές, Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, άλλους εξειδικευμένους μελετητές, Σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, Εταιρείες Υλικών Οικοδομής (Παραγωγούς, Εισαγωγείς, Διανομείς Υλικών Οικοδομής).

Ενδιαφέρει επίσης Σχετικές με τον Κλάδο Κυβερνητικές Υπηρεσίες και Ρυθμιστικές Αρχές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χρηματοοικονομικούς Οργανισμοί και Επαγγελματικές Υπηρεσίες, Τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία, Δικηγορικά γραφεία, Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων και Θεσμικούς επενδυτές.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Altia

Χορηγoί και Εκθέτες (Μέχρι στιγμής): Ask Wire, CSC Christodoulou Ltd, Knauf Cyprus Ltd, N. Psaras Construction Co Ltd,

Με την στήριξη: Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, RICS, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου, Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά