Ask WiRE: Ευκολοπούλητα τα διαμερίσματα €70.000 - €150.000 στη μείζονα Λευκωσία

Η Ask WiRE, εταιρεία η οποία συνδυάζει την τεχνογνωσία στον τομέα των ακινήτων με την αξιοποίηση της τεχνολογίας έχει αναπτύξει ένα νέο καινοτόμο εργαλείο, το οποίο αναλύει τα δεδομένα στην αγορά ακινήτων. Το μοντέλο λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες όπως η πυκνότητα (προσφορά) των ακινήτων σε διάφορες περιοχές, ο αριθμός των πωλήσεων των τελευταίων πέντε χρόνων και οι συναλλαγές ανά τύπο ακινήτου και αξία. Ακολούθως δημιουργεί μια κλίμακα βαθμολογίας (0-10) για κάθε περιοχή με βάση το εύρος των τιμών πώλησης. Ως εκ τούτου προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για την προσφορά και τη ζήτηση ακινήτων και τις αξίες που διαπραγματεύονται ανά περιοχή, με στόχο να δίνεται η αξιολόγηση της ρευστότητας του κάθε ακινήτου (δηλαδή το πόσο «ευκολοπούλητο» είναι το κάθε ακίνητο, ανά περιοχή και τιμή).

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων για την αγορά διαμερισμάτων, στην πόλη και τα προάστια της Λευκωσίας τα πιο ρευστοποιήσιμα διαμερίσματα είναι στους δήμους Λευκωσίας και Στροβόλου με εύρος τιμών €70.000 - €150.000.

Η ζήτηση είναι αυξημένη σε όλες τις κατηγορίες τιμών στις περιοχές/Δήμους που βρίσκονται στο κέντρο και κοντά στον δακτύλιο του κέντρου. Η Λευκωσία και σε μεγαλύτερο βαθμό ο Στρόβολος έχουν στα γεωγραφικά τους όρια τον μεγαλύτερο βαθμό ρευστότητας διαμερισμάτων όλων των κατηγοριών τιμών με τον σχετικό δείκτη να βρίσκεται πάνω από το 6. Αγλαντζιά, Λακατάμια και Έγκωμη είναι τρείς Δήμοι στους οποίους επίσης καταγράφονται πωλήσεις σε όλες τις κατηγορίες τιμών με τη διαφορά ότι στις κατηγορίες από €250.000 και άνω η πυκνότητα υποχωρεί από το 4 και κάτω. Άγιος Δομέτιος και Λατσιά έχουν μεν πωλήσεις σε όλο το εύρος τιμών αλλά ο σχετικός δείκτης είναι στο 5 στην κατηγορία αξίας €70.000 - €150.000, στο 4 στην κατηγορία €150.000 - €250.000 και στο 2 σε όλες τις κατηγορίες διαμερισμάτων μεγαλύτερης αξίας. Η τέταρτη υποκατηγορία συμπυκνώνει τους Δήμους Γερίου, Ιδαλίου και Τσερίου όπου η πυκνότητα των πωλήσεων διαμερισμάτων είναι χαμηλή από 0 μέχρι 2.

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask WiRE, σχολίασε ότι «η ομάδα Data Analytics της Ask WiRE δημιούργησε ένα ισχυρό εργαλείο, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο για πολλούς από τους συμμετέχοντες στην αγορά ακινήτων, όπως διαχειριστές χαρτοφυλακίου, επενδυτές και τραπεζίτες. Τους παρέχει τη δυνατότητα να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα και να αξιολογούν τα δεδομένα προτού λάβουν τις αποφάσεις τους όσο αφορά την ρευστότητα της επένδυσης ή της εξασφάλισης τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν υπολογίζεται ο χρόνος και η πιθανή μείωση στη τιμή για την πώληση ενός ακινήτου εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα».

askwirelefkosia

Δειτε Επισης

INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου
Η doValue ενισχύει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά διαχείρισης ακινήτων και δανείων