Αυξάνοντας τα κέρδη παρά τον πληθωρισμό

Πιο βαθιά στην τσέπη θα βάλουν το χέρι οι καταναλωτές το 2023 σύμφωνα με ομίλους λιανικού εμπορίου, εταιρείες καταναλωτικών αγαθών και επενδυτές. Η ανοδική πορεία των τιμών ίσως να τερματιστεί, αν μεταξύ άλλων, μειωθεί το κόστος των εμπορευμάτων ή περισσότερα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας παραχθούν στο μέλλον.

Βέβαια, οι προκλήσεις δεν θα περιοριστούν τόσο εύκολα. Το ενεργειακό κόστος συνεχίζει να είναι υψηλό χωρίς προοπτικές βελτίωσης της εικόνας και οι επιπτώσεις βαραίνουν όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά, και τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερα αισθητός είναι ο αντίκτυπος στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει έλλειψη αποτελεσματικής διαχείρισης των τιμών, πολλές επιχειρήσεις αποφεύγουν να αυξήσουν τις τιμές, φοβούμενες υπερβολικά μεγάλες απώλειες.

Πώς μπορούν, λοιπόν, οι επιχειρήσεις να αυξήσουν τα έσοδα και ταυτόχρονα να προστατεύσουν το καθαρό τους κέρδος, παρά τις επιπτώσεις του πληθωρισμού; Στο ερώτημα αυτό θα απαντήσει ο Holger Wagner, Founder της Wagner and Partners στο πλαίσιο της παρουσίασής του στο 20ό Cyprus Grocery Retail Conference που παρουσιάζουν οι Υπεραγορές αλφαμέγα. Ο Wagner θα προτείνει την ιδανική εμπορική στρατηγική για διαχείριση εσόδων εν μέσω του πολέμου τιμών με τους ανταγωνιστές, ενώ, κατά την ομιλία του θα εστιάσει στο πώς τυχόν ζημιά στην εικόνα της επιχείρησης μπορεί να μετριαστεί.

Γνώστης της παγκόσμιας αγοράς

Ο Holger Wagner υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις και ηγείται μεγάλων έργων Οργανισμών σε διεθνές επίπεδο. Η συνεργασία είναι κατά τον ίδιο το κλειδί για την επιτυχία κάθε επιχείρησης, γι' αυτό και συνεργάζεται με επιχειρηματίες που μοιράζονται κοινές αξίες σχετικά με το σύγχρονο λιανικό εμπόριο και άλλους στρατηγικούς τομείς όπου η τεχνογνωσία είναι υψίστης σημασίας. Η εταιρεία συμβούλων στρατηγικής ανάπτυξης "Wagner and Partners" έχει βαθιά γνώση της παγκόσμιας αγοράς και ιδρύθηκε με σκοπό να αξιοποιήσει ευκαιρίες που προκύπτουν για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων του κύκλου ζωής των επιχειρήσεων και να δημιουργήσει της επόμενη γενιά επιτυχημένων εταιρειών λιανικού εμπορίου.

Οι μεγαλύτερες τάσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Η 20η διοργάνωση του Cyprus Grocery Retail Conference που θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου 2023 στο Hilton Nicosia, θα καταγράψει τις προκλήσεις και τις προοπτικές του λιανικού εμπορίου. Πρωτοκλασάτα στελέχη από την εγχώρια αγορά καθώς και από το εξωτερικό θα συζητήσουν τα megatrend του Grocery Retail και θα κάνουν προβλέψεις για την οικονομία και την πορεία του πληθωρισμού. Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει επίσης συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με κεντρικό ζήτημα τις προκλήσεις και το μέλλον του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο και το μεγάλο στοίχημα της “νέας γενιάς” προμηθευτών. Στην ατζέντα βρίσκονται, βεβαίως, και οι τεχνολογικές τάσεις που επαναπροσδιορίζουν την έννοια των καταστημάτων και των συμπεριφορών της.

Λάβετε μέρος στη μεγαλύτερη σύναξη των στελεχών που δραστηριοποιούνται μπροστά και πίσω από τα ράφια του λιανικού εμπορίου των FMCGs, και μάθετε, επιπρόσθετα, μέσω της συμμετοχής σας τα πάντα για το μέλλον του λιανικού εμπορίου για την επόμενη δεκαετία με γνώμονα τις τεχνολογικές καινοτομίες, τα οικονομικά δεδομένα και τις νέες πραγματικότητες.

Το 2023 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί την επιτυχία του γεγονότος, αφού, φέτος ο θεσμός κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στον συναρπαστικό κόσμο του Grocery Retail. Συμβολική είναι η φετινή διοργάνωση και για τα βραβεία, που γιορτάζουν μία δεκαετία ζωής. Κατά την τελετή απονομής των IN Business Grocery Retail Awards, θα βραβευθούν τα FMCGs brands που διέπρεψαν στην Κύπρο μέσα στο 2022.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH
Κύριος Χορηγός: Υπεραγορές αλφαμέγα

Χορηγοί: Christoudias Logistics, Flexfin, JCC Payment Systems, Όμιλος GAP Vassilopoulos, Powersoft

Με τη στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, ECR Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER, Cyprus Business News (CBN), Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας