Ελληνική: Πλησιάζει τον στόχο MREL με νέα έκδοση €200 εκατ.

Φαίνεται πως έχει υπερκαλυφθεί από τους επενδυτές το ομόλογο Tier 2 ύψους 200 εκατ. ευρώ που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης η Ελληνική Τράπεζα.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν έντονο, ενώ η απόδοση του ομολόγου είναι ελάχιστα πάνω από 10% και συγκρίνεται θετικά με τις αντίστοιχες εκδόσεις ελληνικών τραπεζών.

Η ολοκλήρωση της έκδοσης θα συμβάλει στη σταδιακή κάλυψη των απαιτήσεων MREL.

Όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2022, τον Φεβρουάριο του 2023 η Τράπεζα έλαβε ειδοποίηση από το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (ΕΣΕ/SRB) για την τελική του απόφαση για τη δεσμευτική ελάχιστη απαίτηση ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL) για τον Όμιλο.

Αντίστοιχα, ο τελικός στόχος για απαίτηση ίδιων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL) ορίστηκε στο 24,38% των συνολικών ποσών ανοιγμάτων σε κίνδυνο (TREA), συν την συνδυασμένη απαίτηση αποθέματος (CBR), ενώ ο τελικός στόχος για απαίτηση ίδιων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL) του ανοίγματος του δείκτη μόχλευσης (leverage ratio exposure, LRΕ) ορίζεται στο 5,91%, και τα δύο πρέπει να επιτευχθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Τον Ιούλιο του 2022 η Τράπεζα έκδωσε ομόλογο Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας (Senior Preferred) ύψους €100 εκατ., στο πλαίσιο του ΕΜΤΝ Programme. Τα Ομόλογα αποτιμώνται στο άρτιο με σταθερό επιτόκιο 9% ετησίως, πληρωτέο ετησίως με καθυστέρηση.

Το σταθερό ετήσιο επιτόκιο επί του Ομολόγου θα επανακαθοριστεί στις 15 Ιουλίου 2024. Η ημερομηνία λήξης του Ομολόγου είναι η 15η Ιουλίου 2025, με δυνατότητα ανάκλησης στην ονομαστική του αξία στις 15 Ιουλίου 2024 (3NC2), νοουμένου ότι πληρούνται συγκεκριμένες κανονιστικές προϋποθέσεις όπως ορίζονται στους όρους και προϋποθέσεις του Ομολόγου.

Το Ομόλογο έχει εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στην Αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου και καταχωρήθηκε στην Επίσημη Λίστα του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν, «μελλοντικά, η Τράπεζα θα προχωρήσει σε επιπρόσθετες εκδόσεις MREL εντός της περιόδου συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025, με το μέσο, το μέγεθος, τη διάρκεια και το χρόνο της έκδοσης, να βασίζεται στις συνθήκες της αγοράς και στο ενδιαφέρον των επενδυτών και λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια των συμβούλων».

Δειτε Επισης

Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας