Volkswagen: Άνοδος 24% στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Volkswagen συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη μετάβαση της στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που αποδεικνύουν και οι υψηλές πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Κατά το 2022 η μάρκα διέθεσε 330.000 μονάδες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (Battery Electric Vehicles - BEVs), κάτι που ισοδυναμεί με μια αύξηση της τάξης του 23,6% σε σχέση με το 2021.

Συνολικά, οι παραδόσεις αυτοκινήτων της Volkswagen κατά το 2022 με όλους τους τύπους μετάδοσης κίνησης έφτασαν τα 4,56 εκατομμύρια οχήματα, με τον κατάλογο παραγγελιών που δεν έχουν παραδοθεί να παραμένει ιδιαίτερα γεμάτος. Στην Ευρώπη, περίπου 640.000 πελάτες έχουν κάνει παραγγελίες για μοντέλα Volkswagen σε όλους τους τύπους κίνησης (άνοδος +18%).

Η πορεία της VW είναι σαφής. Με τη στρατηγική ACCELERATE, η Volkswagen επιταχύνει τον ρυθμό της ηλεκτρικής της εκστρατείας με δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026. Η μάρκα διαθέτει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών μοντέλων στην αγορά και μέχρι το 2026 θέλει να έχει το κατάλληλο προϊόν σε κάθε κατηγορία.

vwid43


Τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα ID της Volkswagen έχουν θετική ανταπόκριση στην παγκόσμια αγορά με περίπου 170.000 μονάδες να έχουν παραδοθεί το 2022, με το ID.4 να κατέχει ηγετική θέση στον Όμιλο της VW. Η Volkswagen έχει ήδη φτάσει σε ένα πρώτο στόχο στην εκστρατεία της για την ηλεκτρική κινητικότητα. Από τότε που το πρώτο ID.3 παραδόθηκε σε πελάτη τον Σεπτέμβριο του 2020, η Volkswagen έχει παραδώσει περισσότερα από 580.000 μοντέλα ID. σε όλο τον κόσμο.

vwid42

Παρά το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς, η Volkswagen παρέδωσε περίπου 4,56 εκατομμύρια οχήματα σε όλους τους τύπους κίνησης στους πελάτες το 2022. Τα SUV είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς, με το μερίδιο στις συνολικές παραδόσεις να έχει αυξηθεί κατά 45%. Στις ΗΠΑ, πάνω από το 80% των παραδόσεων της Volkswagen ανήκει στην κατηγορία των SUV ενώ στην Ευρώπη, το T-Roc, ήταν το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις.

Δειτε Επισης

Οι προβληματικοί αερόσακοι δεν είναι μόνο takata...Η νέα λίστα με τα 425 αυτοκίνητα που ανακαλούνται
Πού βρίσκεται η μέλετη για το λιμάνι και την μαρίνα της Λάρνακας...«Θα πιέσουμε ώστε να γίνει το συντομότερο»
Ο πόλεμος των δασμών και πόσο πρέπει να ανησυχεί η Κύπρος-«Δεν είναι καλό νέο για την παγκόσμια οικονομία»
Θλίψη στο επιχειρείν... Έφυγε από την ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Στέφος Στεφανίδης
Διατηρούν τη δυναμική τους τα διαμερίσματα-Σε εξέλιξη η διόρθωση τιμών στην αγορά
E.V.H. Investments: Ξεπέρασε το 90%-Squeeze out για το 100% της Salamis
Συνεργασία Εxness-Frotcom: Στρατηγικές συντήρησης στόλου
Ελληνική Τράπεζα: Νέα μείωση του επιτοκίου αναφοράς για δάνεια που συνδέονται με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ
Εκπτώσεις που ζεσταίνουν το χειμώνα από την Euroblinds
Η νέα εικόνα της Λευκωσίας, η επιστροφή σε αυτήν και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει