180.000 ευρώ από το Yianis Christodoulou Foundation στα σχολεία της Κύπρου

Στην αναβάθμιση σχολείων της Κύπρου θα συμβάλει το ποσό των 180.000 ευρώ που προσέφερε το Yianis Christodoulou Foundation στο πλαίσιο του διαγωνισμού LOVE CYRPUS. Η υποβολή πέραν των 600 αξιολογότατων έργων που συγκίνησαν με την προσπάθεια, καινοτομία, δημιουργικότητα και πολυχρωμία ιδεών τους, «ανάγκασε» το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation να αυξήσει τα έπαθλα σε 8 (από 6) με αντίστοιχη αύξηση των συνολικών βραβείων σε €180,000 από €170,000 που είχαν αρχικά καθοριστεί, δηλαδή, €50Κ, €25Κ, €10Κ και €5Κ σε κάθε κατηγορία (φωτογραφία / βίντεο).

Ταυτόχρονα, o κ. Γιάννης Χριστοδούλου μελετά και άλλες δράσεις σε συνεργασία με το Κράτος και άλλους φορείς, για περαιτέρω αξιοποίηση των πραγματικά υπέροχων στην πλειοψηφία τους, συμμετοχών.

Το γεγονός, ότι η συμμετοχή μαθητικών ομάδων στον διαγωνισμό ήταν απρόσμενα μεγάλη, προκάλεσε τα αισθήματα χαράς και συγκίνησης στον κ. Χριστοδούλου, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος. Ο τεράστιος αριθμός συμμετοχών στέλνει ηχηρά μηνύματα: Είναι απόδειξη ισχυρής προθυμίας των μαθητών μας να βελτιώσουν το σχολικό περιβάλλον τους. Είναι απόδειξη του γνήσιου ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών για ένα μοντέρνο και ελκυστικό για τα παιδιά, σχολείο.

Η νέα πρωτοβουλία του Ιδρύματος, δίνει, παράλληλα, ευκαιρίες για προώθηση της δημιουργικότητας ανάμεσα στον μαθητικό κόσμο.

Με σύνθημα ‘LOVE CYPRUS’ όλες οι δημιουργίες (φωτογραφίες, βιντεάκια) προωθούν την Κύπρο, όχι μόνο ως ένα καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό, αλλά και ως μια χώρα που χαρακτηρίζεται από σπουδαία παράδοση και κουλτούρα, φιλοξενία, τέχνες, τα έθιμα και φυσικές ομορφιές.

Οι 8 νικητές

Σημειώνεται ότι οι νικητές του LOVE CYPRUS 2023 διαγωνισμού είναι:

  1. Δημοτικό Σχολείο Αργάκας – βιντεάκι
  2. Δημοτικό Σχολείο Αθηένου Κ.Α’ – φωτογραφία
  3. Δημοτικό Σχολείο Δάσους Άχνας «Φώτης Πίττας» - φωτογραφία
  4. Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς – βιντεάκι
  5. Γυμνάσιο Πόλης Χρυσοχούς – φωτογραφία
  6. Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου – φωτογραφία
  7. Λανίτειο Λύκειο – βιντεάκι
  8. Τεχνική Σχολή ΤΕΣΕΚ Αμμοχώστου-Αυγόρου – βιντεάκι

Βραβεύσεις με guest star τον Κωνσταντίνο Αργυρό

Μια μεγάλη γιορτή αγάπης, μουσικής και… επιβράβευσης επιφυλάσσει το ‘Yianis Christodoulou Foundation’, στο πλαίσιο του οποίου θα βραβεύσει τους νικητές και τις νικήτριες του διαγωνισμού. Τα έπαθλα ανέρχονται στα €180.000. Η επίσημη τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου 2023 στο Monte Caputo Λεμεσό, στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων. Την κριτική επιτροπή θα απαρτίζουν ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου, η κα. Άννα Βίσση, η κα. Μαριάννα Λάτσι και ο κ. Christian Moore. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός θα ανεβάσει τη διάθεση ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του. Σημειώνεται τέλος, ότι η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι αυστηρά κατόπιν πρόσκλησης.

Ενδιαφέρον και από το εξωτερικό

Η τελετή βράβευσης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και σημαντικών επισκεπτών από το εξωτερικό, οι οποίοι θα παραστούν και αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση, ώστε να δουν από κοντά την Κύπρο με διαφορετικά μάτια – με τα μάτια των παιδιών! Συγκεκριμένα, πέραν των 40 εκλεκτών επισκεπτών από το Μονακό, έχουν βάλει ψηλά στην ατζέντα της ολιγοήμερης επίσκεψης τους στην Κύπρο, την τελετής βράβευσης του μαθητικού διαγωνισμού ‘Yianis Christodoulou Foundation’.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στη διεύθυνση https://www.yianischristodouloufoundation.com/. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/YianisChristodoulouFoundation/ και καθώς και στο Instagram https://www.instagram.com/yianischarity/

Ηλεκτρονική διεύθυνση: Cyprus: cyprus@yianiscf.org and UK : info@yianiscf.org

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, παρακαλώ πατήστε εδώ

https://www.imhbusiness.com/events/prokiryxi-pagkypriou-diagonismou-love-cyprus/

Δειτε Επισης

Αβραάμ Πεκρής: Η εικόνα του ασφαλιστικού τομέα και το στίγμα πορείας της Eurolife
Ο Βασίλης Μαληκκίδης νέο μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Cyta Business: Τα εργαλεία που διαθέτει για τη θωράκιση των εταιρειών (videos)
H Harris Kyriakides στηρίζει το OPAP Cyprus 3x3 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά
H Nicosia For Art, θυγατρική εταιρεία του Δήμου Λευκωσίας, στελεχώνεται
Στιγμιότυπα από τη λαμπερή βραδιά των 15ων IN Business Awards (videos)
Οι δηλώσεις των χορηγών στα 15α IN Business Awards (video)
Συνεχίζεται η υποβολή προτάσεων για τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Δρ Χρ. Χατζηκυπριανού: Τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να παρουσιάζει τα IN Business Awards (vid)
Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ στον Πρωτογενή Τομέα: Λήξη προθεσμίας στις 14 Ιουλίου