Η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας

Η Κύπρος κατάφερε τα τελευταία χρόνια να αναπτύξει ταχύτητες και να μπει για τα καλά στο παιχνίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η επιτάχυνση στον ρυθμό των αλλαγών είναι αλληλένδετη με την ανάπτυξη της συνδεσιμότητας με το κινητό τηλέφωνο, των δεδομένων και της μηχανικής μάθησης, του υπολογιστικού cloud και των διασυνδέσεων προγραμματισμού εφαρμογών (API). Τάσεις, που σκιαγραφούν το αύριο και αναγκάζουν τους αρμοδίους να επανασχεδιάσουν πολιτικές με όφελος τον πολίτη και την οικονομία.

Οι εκατοντάδες εταιρείες τεχνολογίας που καταφθάνουν στο νησί και η ροή ξένων επενδύσεων κάνουν, εξάλλου, επιτακτική την ανάγκη της ψηφιοποίησης. Τυχόν αργή προσαρμογή στις ψηφιακές τεχνολογίες απειλεί να ανακόψει την ανταγωνιστικότητα και των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς οι ψηφιακές εταιρείες συνήθως παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα από τις μη ψηφιακές. Κρίσιμη είναι για τον ίδιο πολίτη που πλέον απαιτεί από κυβερνητικές υπηρεσίες απλοποίηση και ψηφιοποίηση διαδικασιών στη λογική του paperless.

Κομβικό ρόλο στο να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο τεχνολογίας διαδραματίζει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής που όραμά του είναι η έρευνα, η καινοτομία και οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) και το να αποτελέσουν καταλύτη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποδοτικού και φιλικού προς τον πολίτη κράτους και μίας δυναμικής ψηφιακής οικονομίας.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας θα προβεί σε μια παρουσίαση με θέμα την «επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας», στο προσεχές 13ο Nicosia Economic Congress. Ο Υφυπουργός θα μιλήσει για τα εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας και ανταγωνιστικότητας που αξιοποιούνται ώστε να επιτευχθεί η μεγάλη αλλαγή στην οικονομία της χώρας.
Το προφίλ του νέου Υφυπουργού

Ο Φίλιππος Χατζηζαχαρίας γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1975. Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας. Απέκτησε πτυχίο Λογιστικής στο Birmingham, είναι κάτοχος πτυχίων ΑΑΤ, FCCA, MA Taxation στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Institute of Advanced Legal Studies του Λονδίνου καθώς και πιστοποιητικού Effective Leadership από το University of Oxford. Είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Είναι ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας PHS & Partners που εδρεύει στη Λάρνακα. Διετέλεσε Μη Εκτελεστικός Διευθυντής καθώς και Οικονομικός–Φορολογικός Σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες. Είναι νυμφευμένος με τη Σάντρα Χατζηζαχαρία και πατέρας τριών παιδιών.

Στο επίκεντρο η βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακή οικονομίας

Με τη διαφοροποίηση του οικονομικού μοντέλου και τις πιο πάνω νέες συνθήκες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις αλλά και προοπτικές. Το τι άλλο απομένει να γίνει και πώς οι εξελίξεις αναμένεται να επιδράσουν στον τρόπο λειτουργίας της επιχειρηματικής κοινότητας θα αναλυθεί στο πολυαναμενόμενο 13ο Nicosia Economic Congress. Το κορυφαίο Συνέδριο, επιστρέφει για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα καίρια ερωτήματα, με σκοπό να καταστήσει σοφότερους τους πρωταγωνιστές της ως προς την εικόνα που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία σήμερα, καθώς και για μελλοντικές εξελίξεις.

Yψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων θα θέσουν τα ερωτήματά τους, και θα αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις κατά τη διάρκεια του Congress. Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ, παρουσία στο Συνέδριο θα έχει και ο νέος Υπουργός Οικονομικών.

Το Συνέδριο θα δώσει βήμα στο «Όραμα 2035», τη νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακή οικονομίας, εστιάζοντας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της αγοράς εργασίας, ακόμη και της απονομής δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Πολυπεπίπεδο και με οριζόντια θεματολογία, το γεγονός θα καταπιαστεί, συνεπώς, με όλα τα βασικά καθώς και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή οικονομία. Δεδομένου του γεγονότος ότι θα λάβει χώρα μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές, για πολλούς θεωρείται ως η πρώτη επίσημη επαφή που θα έχει η νέα κυβέρνηση με τον επιχειρηματικό κόσμο και αντίστροφα.

Δράξτε της ευκαιρίας και δηλώστε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε συζητήσεις αναφορικά με τo νέο ενεργειακό περιβάλλον και τη προσαρμογή της Κύπρου, την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας και τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο αριστείας.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο.
    • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λτδ, Hellenic Life, ECOMMBX

Χρυσός Χορηγός: KPMG

Χορηγοί: Capacitor Partners, Harris Kyriakides, Xenatus Global

Οργανωτές: περιοδικό GOLD, ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), πόρταλ REPORTER, περιοδικό ΙN Business, Super FM Radio

Συντονιστής: IMH

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Για πρώτη φορά σε επίπεδο Α η κυπριακή οικονομία-Πού στηρίζει την αναβάθμιση σε Α- ο οίκος Scope Ratings
Ολοκληρώνεται το 2025 ο δρόμος Αστρομερίτη προς Ευρύχου-Ορίζοντας το 2026 για προσφορές της γ' φάσης
Δεκαπέντε πολιτογραφήσεις για απασχολούμενους σε εταιρείες υψηλής ειδίκευσης την τελευταία τριετία
Δύο οι μνηστήρες για τη διαχείριση του Αστεροσκοπείου Τροόδους-Οι προσφορές που υπέβαλαν
Κλέβει τις εντυπώσεις το νέο Jumbo στη Λευκωσία-Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πολυκαταστήματος
Φ. Ρουσουνίδης: Ξεπεράσαμε τα όρια μας για το καλό της βιομηχανίας, να κάνουν δεύτερες σκέψεις οι συντεχνίες
Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου