Ο Χρ. Πατσαλίδης ειδικός σύμβουλος του Προέδρου Χριστοδουλίδη για θέματα οικονομίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης διόρισε σήμερα τον Δρα Χριστόδουλο Πατσαλίδη στη θέση του Ειδικού Συμβούλου του για θέματα Οικονομίας.

Ο Δρ. Πατσαλίδης, ο οποίος ήταν επικεφαλής του επιτελείου Νίκου Χριστοδουλίδη για τα θέματα της οικονομίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και το όνομά του έπαιξε και για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, θα παρέχει τις υπηρεσίες του αμισθί.

Ο Χριστόδουλος Πατσαλίδης υπηρέτησε ως πρώτος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και ως Διευθυντής Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης της Τράπεζας Κύπρου. Από το 1989 έως το 1996, ο κ. Πατσαλίδης εργάστηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στη Διαχείριση Εξωτερικού Δημόσιου Χρέους και Συναλλαγματικών Αποθεμάτων.

Το 1996 ο κ. Πατσαλίδης εντάχθηκε στην Τράπεζα Κύπρου, όπου κατείχε διάφορες θέσεις, μεταξύ άλλων, στη Διεύθυνση Μεγάλων Επιχειρήσεων, στο Τμήμα Διαχείρισης Συναλλάγματος και Διαθεσίμων και στην Ιδιωτική Τραπεζική.

Υπό την ιδιότητα του ως Διευθυντής Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης, ο κ. Πατσαλίδης ήταν υπεύθυνος για τους τομείς των Χρηματοοικονομικών, Διαχείρισης Συναλλάγματος και Διαθεσίμων, Σχέσεων με Επενδύτες, Οικονομικών Ερευνών και Προμηθειών.

Ο Δρ. Χριστόδουλος Πατσαλίδης αποχώρησε από τη θέση του πρώτου αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου και ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της BOC Holdings και της Bank of Cyprus Public Company Limited την 31η Οκτωβρίου 2020.

Ο κ. Πατσαλίδης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PHD) στα Οικονομικά από το London School of Economics.

Δειτε Επισης

Αφυπηρετεί πρόωρα και στέλνει βαρυσήμαντα μηνύματα ο Νίκος Κυριακίδης
Πρόεδρος της EMERG για το 2024 ο Πέτρος Γαλίδης
Τέσσερις νέοι συνέταιροι στην Deloitte Κύπρου
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol ο Simon Pitout
Yakir Gabay: Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που επενδύει δισεκατομμύρια στην Κύπρο
Κυπριακής καταγωγής χρηματιστής ένοχος για απάτη στο Λονδίνο
Ο νέος Chief Operations Officer της Cyta και το όραμά του για τον Οργανισμό
Για δεύτερο internship στη NASA η νεαρή Κύπρια Ελένη Χαρίτωνος
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Πενθεί για τον αδόκητο θάνατο της Χριστίνας Λοΐζου
Στις ΗΠΑ για την εκτόξευση του πυραύλου FALCON 9 της SPACEX θα βρεθεί φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ