Έργα αναβάθμισης παραλιών στην Πόλη Χρυσοχούς

Σε έργα αναβάθμισης παραλιών προχωρά ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς για φέτος το καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως η Τοπική Αρχή προχώρησε το 2022 στην εξασφάλιση χορηγίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού ύψους 42.500 ευρώ από το Σχέδιο Επιχορήγησης «Ενθάρρυνση Έργων για την Ποιοτική και Αισθητική Αναβάθμιση των Παραλιών».

Όπως ανέφερε για το έτος 2023 υπεβλήθηκε ξανά αίτηση από το Δήμο για το ίδιο σχέδιο, με το οποίο διεκδικούν ως Τοπική Αρχή με την επιχορήγηση αγορά εξοπλισμού παραλιών όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, μαξιλαράκια, τραπεζάκια για το ποσό των €66.000.

Επεσήμανε πως έχουν ήδη προχωρήσει στην αγορά μοντέρνου εξοπλισμού παραλιών, κρεβατάκια και ομπρέλες, τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί σε 3 σημεία στην παραλία της Δημοτικής παραλίας. Επίσης, πρόσθεσε, έχουν διευθετήσει την παροχή δωρεάν διαδικτύου στις οργανωμένες δημοτικές παραλίες σε έξι σημεία, και συγκεκριμένα στην παραλία της Δημοτικής Πλαζ σε τρία σημεία, στην παραλία του Κατασκηνωτικού Χώρου σε δύο σημεία και στην παραλία Porto Latchi.

Ο κ. Παπαχριστοφή  ανέφερε πως ο Δήμος προχώρησε στον εξωραϊσμό και στην αναβάθμιση των αποθηκών της Αρχής Λιμένων. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε  €1.107.000  που περιλαμβάνει το κατασκευαστικό έργο €650.000 και λειτουργία πρώτης  φάσης €457.000, και έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση κατά 85% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσα (2014-2020), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Δειτε Επισης

Καλοκαιρινό μενού στα wagamama: Nέες, ανατρεπτικές και αναζωογονητικές γεύσεις
12 δημιουργίες στο LPM Restaurant & Bar Limassol
Οι προοπτικές αναζωογόνσης της υπαίθρου στο επίκεντρο συνάντησης Κουμή- Ένωσης Κοινοτήτων
Οι 16 παραλίες στην Αγία Νάπα με Γαλάζια Σημαία
Ο Όμιλος Kanika στο 1% των κορυφαίων ξενοδοχείων στην πλατφόρμα του TripAdvisor
79 Γαλάζιες Σημαίες σε ισάριθμες παραλίες της Κύπρου-Πρωτιά για το Παραλίμνι
Οι τρεις παραλίες της Λάρνακας που κυματίζουν φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες
Emirates: Νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου
City of Dreams Mediterranean: Η Άννα Βίσση για μια μοναδική εμφάνιση στις 22 Ιουλίου
Ο Μποτρίνι ανεβάζει το επίπεδο της ιταλικής κουζίνας στο Four Seasons (photos)