Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας Δημοσιονομικό Συμβούλιο Κύπρου και CYFA

Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο Κύπρου (ΔΣΚ) και ο Cyprus Fiduciary Association (CYFA) προχώρησαν την Παρασκευή στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την από κοινού προώθηση της μελέτης και ανάλυσης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣΚ.

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο προβλέπει την ανάπτυξη από κοινού ομάδων εργασίας και την διοργάνωση ημερίδων καθώς και την αμοιβαία ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης στα θέματα που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική της κυπριακής οικονομίας. Οι όροι του μνημονίου διέπονται από τις αρχές της εμπιστευτικότητας και τις υποχρεώσεις των δύο πλευρών για την προστασία δεδομένων.

Ο Γενικός Διευθυντής του CYFA, Χριστόφορος Ιωάννου, εξέφρασε τη χαρά του για την ολοκλήρωση του μνημονίου συνεργασίας με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο που, όπως είπε, «αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς φορείς του κράτους, το οποίο έχει επιφορτιστεί με την καίρια αποστολή της διασφάλισης της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας των δημόσιων οικονομικών».

Ακόμη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η ανταλλαγή απόψεων επί των διάφορων προκλήσεων που απασχολούν την οικονομία, θα δώσει τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης των θέσεων του Συνδέσμου και θα βοηθήσει τα μέγιστα τόσο στην προσπάθεια ορθής ενημέρωσης των μελών, όσο και στην προάσπιση του τομέα δραστηριοποίησής μας».

Ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την συμβολή του και τη θετική του ανταπόκριση σε αυτή τη συνεργασία, προσθέτοντας ότι προσβλέπει «στην άμεση υλοποίησή της, με μοναδικό σκοπό και γνώμονα τη στήριξη του τομέα των διοικητικών υπηρεσιών και κατ’ επέκταση της διεθνούς δραστηριότητας στην κυπριακή οικονομία».

Ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, Μιχάλης Περσιάνης, δήλωσε ότι «το μνημόνιο επιτρέπει στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο να ενισχύσει τις δομές του και την αναλυτική του δυναμική σε σχέση με τις προοπτικές, τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της κυπριακής οικονομίας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι προσβλέπει στην ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων για τις ανάγκες της οικονομίας σε μια δύσκολη περίοδο. «Η συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση του οπλοστασίου της οικονομίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αναδύονται και το εν λόγω μνημόνιο εμπίπτει μέσα ακριβώς στο πλαίσιο αυτής της ενίσχυσης των δυνατοτήτων, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα», υπέδειξε.

«Το όραμα του CYFA για την ανάπτυξη και τη στήριξη βιώσιμης διεθνούς δραστηριότητας στην κυπριακή οικονομία, καθώς και η αφοσίωση του οργανισμού για τη διατήρηση υψηλών επαγγελματικών προτύπων και της ακεραιότητας του επιχειρείν στην Κύπρο, αποτελούν κεφάλαιο για την κοινωνία μας. Έτσι, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ολοκλήρωση του μνημονίου και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αμέσως στην υλοποίηση της συνεργασίας μας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στα έργα ενδιαφέροντος της ΕΤΕπ οι προτεραιότητες του κράτους-Είδε Κακουρή ο Βαφεάδης
Η μέση ετήσια επιβάρυνση ανά πολίτη από την πράσινη φορολογία-Τα ευρήματα της μελέτης του ΚΟΕ
Οικονομία και τραπεζικός τομέας Κύπρου και Ελλάδας στο επίκεντρο συνάντησης Κεραυνού με Στουρνάρα
Ξεκαθαρίζει για την κατάργηση του τέλους €350 για τις εταιρείες ο Κεραυνός- «Ήταν ένα βάρος…»
Στο 2,5% ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2023-Σε ποιους τομείς οφείλεται το θετικό πρόσημο
Τελειώνει η… βενζίνη των οριζόντιων μέτρων για καύσιμα-Σφύριξε την λήξη εποχής ο Κεραυνός
Πράσινη φορολογία: «Δεν θα υπάρξουν σοβαρές απειλές...»-Δείτε την μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου
Μάκης Κεραυνός: Οι πέντε βασικοί πυλώνες του πλαισίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Ικανοποίηση Γιάννη Παναγιώτου για την αύξηση της άδειας μητρότητας
Ολομέλεια: Ναι σε κατάργηση ετήσιου τέλους €350 για εταιρείες και «Φωτοβολταϊκά για Όλους»