Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορθοδοντικών καθιερώνει βραβείο με το όνομα του Δρ. Αθανασίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών (World Federation of Orthodontics – WFO) πρόσφατα ενέκρινε την καθιέρωση τεσσάρων νέων βραβείων που θα αναγνωρίσουν την αριστεία και την ηγεσία των συνονόματών τους, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή στα επιτεύγματα των παραληπτών των βραβείων. Ένα από αυτά τα βραβεία (Βραβείο Καλύτερης Ορθοδοντικής Μεταπτυχιακής Διατριβής) φέρει το όνομα του Δρ. Αθανάσιου Ε. Αθανασίου, κοσμήτορα της Οδοντιατρικής Σχολής και καθηγητή Ορθοδοντικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Δρ. Αθανασίου συμμετείχε στη διοίκηση της Ομοσπονδίας από την ίδρυσή της για 15 έτη και περιλάμβανε τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου. Η καθιέρωση του ομώνυμου βραβείου αποτελεί για τον ίδιο «αναγνώριση της μακρόχρονης και σημαντικής συμβολής μου στην ίδρυση, εξέλιξη και πρόοδο της WFO ώστε να πραγματοποιεί τους στόχους της με απώτερο αποτέλεσμα την παροχή υψηλού επιπέδου ορθοδοντικών υπηρεσιών στους ασθενείς μας σε κάθε χώρα σε κάθε ιατρείο».

Σημειώνεται πως ο Δρ. Αθανασίου συμπεριλαμβάνεται επίσης στη λίστα με τους κορυφαίους 2% επιστήμονες στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα που συνέταξε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ο ίδιος συνεργάζεται ευρέως με πανεπιστημιακούς καθηγητές, συναδέλφους, στελέχη ερευνητικών κέντρων και φοιτητές, και συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών ομάδων και δικτύων με άλλα ιδρύματα ανά τον κόσμο. Έτσι, το ερευνητικό του προφίλ είναι διαχρονικά συνεπές με δημοσιεύσεις σε υψηλού επιπέδου επιστημονικά περιοδικά σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα.

Το βραβείο αυτό αποκτά και προστιθέμενη αξία εν όψει της έναρξης του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Ορθοδοντική τον Σεπτέμβριο 2023. Είναι ένα τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρει την θεωρητική και κλινική εκπαίδευση στον ειδικευόμενο οδοντίατρο για την απόκτηση του τίτλου του ειδικού ορθοδοντικού. Ο ειδικευόμενος θα αποκτήσει την κατάλληλη γνώση, τις επιστημονικές προσεγγίσεις και τις κλινικές δεξιότητες του ειδικού ορθοδοντικού καθώς επίσης και την αίσθηση επαγγελματισμού, ενδιαφέροντος και διερεύνησης. Το πρόγραμμα αποβλέπει στην προετοιμασία του οδοντιάτρου για την άσκηση της ειδικότητας, με σύγχρονο και προηγμένο τρόπο, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή εκπαίδευση με επαρκή κλινική εμπειρία σε διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους.

Η 35ετής προϋπηρεσία και εμπειρία του Δρ. Αθανασίου στις θέσεις του Διευθυντή Προγραμμάτων Ορθοδοντικής Ειδικότητας στην Δανία, την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενδέχεται να συμβάλλει καταλυτικά στην λειτουργία ενός προγράμματος υψηλού επιπέδου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Οδοντιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και με την συμμετοχή έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο WFO υπάρχουν εδώ.

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται