Powered by

Ελλάδα: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το νέο 5ετές ομόλογο

Aνοίγει σε λίγο το βιβλίο των προσφορών για την νέα κοινοπρακτική έκδοση 5ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με το νέο ομόλογο, λήξεως 15 Ιουνίου 2028, το Δημόσιο θα αντλήσει ποσό της τάξης τουλάχιστον των 1,5 - 2 δισ. ευρώ καλύπτοντας έτσι σχεδόν το 80% του εφετινού δανειακού προγράμματος.

Την νέα έκδοση, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, που εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών χθες από τον Πρωθυπουργό, αναλαμβάνουν οι Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και η Τράπεζα Πειραιώς.

Στη δευτερογενή αγορά χθες το ελληνικό πενταετές ομόλογο αναφοράς διαπραγματευόταν με απόδοση 3,75% από 3,62% που ήταν την προηγούμενη ημέρα ενώ η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει αυξηθεί στο 4,19% από το 4,14% αντιστοίχως.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους έχει αντλήσει έως τώρα από τις αγορές περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Το συνολικό δανειακό πρόγραμμα για εφέτος έχει προσδιοριστεί να φθάσει περίπου τα 7 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Το πλήγμα που αναμένει στα κέρδη της το 2025 από τους δασμούς η BMW-Τι δηλώνει ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας
Απροσδόκητη συρρίκνωση της οικονομίας του Η.Β.-Αναμένονται περικοπές δαπανών αξίας δισεκατομμυρίων λιρών
Ιστορική συμφωνία στη Γερμανία και αποφάσεις για πακέτο ενός τρισ. ευρώ για άμυνα, υποδομές και πράσινη ανάπτυξη
Σε υψηλό διετίας ο πληθωρισμός στη Ρωσία-Ξεπέρασε το φράγμα του 10%
Στα $307 δις το έλλειμμα προϋπολογισμού των ΗΠΑ τον πρώτο μήνα της προεδρίας Τραμπ
Απαντά στους δασμούς των ΗΠΑ με αντίμετρα αξίας 26 δις ευρώ η Ε.Ε.-Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Pimco: Αυξάνονται στο 35% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ το 2025 λόγω των δασμών Τραμπ
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη εν μέσω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Καναδά
ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας-Σταθερή η ζήτηση για εργαζόμενους
«Καμπανάκι» από τους Αμερικανούς επιχειρηματίες-Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν τους καταναλωτές σε μείωση δαπανών