Ο ρόλος των private label προϊόντων στην εποχή του πληθωρισμού

Τον τελευταίο χρόνο, οι πληθωριστικές πιέσεις αλλάζουν τις συνήθειες των καταναλωτών και το λιανικό εμπόριο καλείται να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας οικονομικά προϊόντα χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Αποτέλεσμα αυτού, ο ρόλος και η σημασία της ιδιωτικής ετικέτας να αναβαθμίζεται και να είναι πλέον στο προσκήνιο.

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αποτελούν την εναλλακτική της μάρκας σε χαμηλότερη τιμή. Η σημασία αυτή πολλαπλασιάζεται λόγω των οικονομικών κρίσεων που συνθέτουν ένα ολοκαίνουριο status quo. Για τους καταναλωτές και κυρίως για το καλάθι της νοικοκυράς είναι μια ανακούφιση: Η προσιτή τιμή συνδυάζεται εύστοχα με την ποιότητα.

Κοιτάζοντας δεκαετίες πίσω, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας δεν αποτελούν κάτι καινούργιο. Ωστόσο, η ζήτηση γι’ αυτές τις μάρκες, τους δίνει προβάδισμα, εξαιτίας των πιο πάνω οικονομικών συνθηκών που αναγκάζουν τους καταναλωτές να γίνουν ακόμα πιο έξυπνοι και να κάνουν αγορές που συμφέρουν… στην τσέπη. Έτσι, οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου αξιοποιούν το έπακρον την τάση και για να διατηρήσουν την ανοδική της πορεία, εφαρμόζουν στρατηγικές προώθησης και ανταμοιβής.

Ανταποκρινόμενες στα νέα δεδομένα, οι Υπεραγορές Παπαντωνίου εμπλουτίζουν και ενδυναμώνουν την γκάμα των δικών τους προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, αφουγκραζόμενες τις ανάγκες του καταναλωτή. Για τη νέα μεγάλη τάση του λιανεμπορίου θα μιλήσει ο Εμπορικός Διευθυντής των Υπεραγορών Παπαντωνίου, Ανδρέας Παπαντωνίου. Ποιες είναι οι κατηγορίες των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας των υπεραγορών Παπαντωνίου και ποια η θέση τους στην αγορά; Ο κ. Παπαντωνίου θα δώσει απαντήσεις για τα προϊόντα που κατακτούν ολοένα και περισσότερους καταναλωτές.

Ποιους ενδιαφέρει το γεγονός

Το 20ό Cyprus Grocery Retail Conference που παρουσιάζουν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στις 4 Απριλίου στο Hilton Nicosia, θα καταγράψει τις προκλήσεις και νέες τάσεις αλλά και τις προοπτικές του λιανικού εμπορίου.

Το 2023 είναι η χρονιά που ο θεσμός κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στον συναρπαστικό κόσμο του Grocery Retail. Συμβολική είναι η φετινή διοργάνωση και για τα βραβεία, που γιορτάζουν μία δεκαετία ζωής. Κατά την τελετή απονομής των IN Business Grocery Retail Awards που παρουσιάζει η cyta business, θα βραβευθούν τα FMCGs brands που διέπρεψαν στην Κύπρο μέσα στο 2022.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH
Κύριος Χορηγός: Υπεραγορές αλφαμέγα

Χορηγοί: Christoudias Logistics, Flexfin, JCC Payment Systems, Όμιλος GAP Vassilopoulos, Powersoft
Υποστηρικτές: Α/φοι Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα (ΑΛΑΜΠΡΑ), Wolt Market

Με τη στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, ECR Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER, Cyprus Business News (CBN), Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Επίσκεψη συνέδρων του Συνασπισμού Europa Uomo της Ευρώπης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Ημερίδα ProW: Η ευζωία των νηπιαγωγών και η θετική σχολική κουλτούρα στο επίκεντρο
CNP CYPRIALIFE: Επιβράβευσε τις παραγωγικές επιτυχίες των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
O Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
H Epic γιόρτασε την ευρωπαϊκή μέρα για τη θάλασσα με καθαρισμό παραλίας
Το ΙΝΓΚ στον αγώνα κατά της Νόσου του Huntington
Φωτογραφική έκθεση «Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας»
O τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στο ΡΙΚ
Διήμερο πλήρως επιχορηγημένο εργαστήριο για οικογενειακές επιχειρήσεις
Συνέδριο Απασχόλησης Εργασιακών Σχέσεων από την ΟΕΒ