Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου:Διάλεξη με θέμα-Σύγχρονες προσεγγίσεις μικτής μεθοδολογίας στην έρευνα

Το Τμήμα Επιστημών Υγείας, σας προσκαλεί σε Υβριδική Διάλεξη με θέμα τις Σύγχρονες προσεγγίσεις Μικτής (ποσοτικής και ποιοτικής) Μεθοδολογίας στην Έρευνα: Εφαρμογές στις Επιστήμες Ζωής και Υγείας, αυτή την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, στην Αίθουσα 012 και διαδικτυακά.

Ο ερευνητικός σχεδιασμός αφορά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τη συλλογή, ανάλυση, ερμηνεία των δεδομένων και παρουσίαση των ευρημάτων μιας μελέτης. Για την εκπόνηση αυτής, ο ερευνητής μπορεί να επιλέξει μια αμιγώς ποσοτική ή ποιοτική προσέγγιση, καθώς και το συνδυασμό αυτών (μικτή μεθοδολογία), η οποία περιλαμβάνει το γόνιμο συνδυασμό ποιοτικών και ποσοτικών μεθόδων, που λειτουργούν συμπληρωματικά και συνδυαστικά και όχι αθροιστικά, ώστε να προσεγγίζεται το υπό μελέτη φαινόμενο με τρόπο αυστηρό, συστηματικό αλλά και εις βάθος.

Σκοπός της παρούσας διάλεξης είναι η παρουσίαση των τεσσάρων βασικών μοντέλων σχεδιασμού μικτής μεθοδολογίας, μέσα από παραδείγματα ερευνών των επιστημών ζωής και υγείας. Τα μοντέλα αυτά θα βοηθήσουν τους ερευνητές να απαντήσουν στα ερωτήματα: α) Γιατί και Πώς συνδυάζονται οι ποσοτικές και ποιοτικές μέθοδοι, β) Πότε ενδείκνυται να συμβαίνει αυτός ο συνδυασμός (φάση ανάλυσης ή/και συζήτησης) και γ) Πώς αναμειγνύονται τα δεδομένα ή/και τα ευρήματα;

Εισηγήτρια της διάλεξης είναι η Καθ. Θάλεια Μπελλάλη, Τμήμα Νοσηλευτικής-Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔιΠαΕ), Adjunct Professor, Τμήμα Επιστημών Υγείας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Συν-διευθύντρια Σύνταξης Επιστημονικού Περιοδικού "Νοσηλεία και Έρευνα" και Σύνδεσμος με τη Διεθνή Ακαδημία Εκδοτών Νοσηλευτικής (ΙΝΑΝΕ group).

Συντονίστρια της διάλεξης είναι η Χρυσούλα Β. Λεμονίδου, Ομ. Καθηγήτρια, Tμήμα Νοσηλευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Αθηνών (ΕΚΠΑ), τ. Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Σύνταξης Επιστημονικού Περιοδικού "Νοσηλεία και Έρευνα".

Δειτε Επισης

ΙN Βusiness Awards: Lifetime Achievement Award στον Χρίστο Μαυρέλλη
Παραδοχή Χριστοδουλίδη: «Το κράτος δεν μπορεί από μόνο του, θα καλέσουμε τις εταιρείες...»
ΙN Βusiness Awards: Editor’s Choice Award στον Alexey Gubarev
ΙN Βusiness Awards: BMW Excellence Award στον Δημήτρη Ζόππο
ΙN Βusiness Awards: Στα Jumbo το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙN Βusiness Awards: Βραβείο Manager εις μνήμη Άντη Χατζηκωστή στον Μάριο Καπιρή
ΙN Βusiness Awards: Βραβείο «επιχειρηματικής καινοτομίας» στην Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ
ΙN Βusiness Awards: Βραβείο «Best Customer Service» στους Φούρνους Ζορπάς
ΙN Βusiness Awards: Στην LIDL Κύπρου το βραβείο ESG-EKE
ΙN Βusiness Awards: Στην Oikos Group το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη γης/Κατασκευές»