powered by

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου:Διάλεξη με θέμα-Σύγχρονες προσεγγίσεις μικτής μεθοδολογίας στην έρευνα

Το Τμήμα Επιστημών Υγείας, σας προσκαλεί σε Υβριδική Διάλεξη με θέμα τις Σύγχρονες προσεγγίσεις Μικτής (ποσοτικής και ποιοτικής) Μεθοδολογίας στην Έρευνα: Εφαρμογές στις Επιστήμες Ζωής και Υγείας, αυτή την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, στην Αίθουσα 012 και διαδικτυακά.

Ο ερευνητικός σχεδιασμός αφορά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τη συλλογή, ανάλυση, ερμηνεία των δεδομένων και παρουσίαση των ευρημάτων μιας μελέτης. Για την εκπόνηση αυτής, ο ερευνητής μπορεί να επιλέξει μια αμιγώς ποσοτική ή ποιοτική προσέγγιση, καθώς και το συνδυασμό αυτών (μικτή μεθοδολογία), η οποία περιλαμβάνει το γόνιμο συνδυασμό ποιοτικών και ποσοτικών μεθόδων, που λειτουργούν συμπληρωματικά και συνδυαστικά και όχι αθροιστικά, ώστε να προσεγγίζεται το υπό μελέτη φαινόμενο με τρόπο αυστηρό, συστηματικό αλλά και εις βάθος.

Σκοπός της παρούσας διάλεξης είναι η παρουσίαση των τεσσάρων βασικών μοντέλων σχεδιασμού μικτής μεθοδολογίας, μέσα από παραδείγματα ερευνών των επιστημών ζωής και υγείας. Τα μοντέλα αυτά θα βοηθήσουν τους ερευνητές να απαντήσουν στα ερωτήματα: α) Γιατί και Πώς συνδυάζονται οι ποσοτικές και ποιοτικές μέθοδοι, β) Πότε ενδείκνυται να συμβαίνει αυτός ο συνδυασμός (φάση ανάλυσης ή/και συζήτησης) και γ) Πώς αναμειγνύονται τα δεδομένα ή/και τα ευρήματα;

Εισηγήτρια της διάλεξης είναι η Καθ. Θάλεια Μπελλάλη, Τμήμα Νοσηλευτικής-Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔιΠαΕ), Adjunct Professor, Τμήμα Επιστημών Υγείας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Συν-διευθύντρια Σύνταξης Επιστημονικού Περιοδικού "Νοσηλεία και Έρευνα" και Σύνδεσμος με τη Διεθνή Ακαδημία Εκδοτών Νοσηλευτικής (ΙΝΑΝΕ group).

Συντονίστρια της διάλεξης είναι η Χρυσούλα Β. Λεμονίδου, Ομ. Καθηγήτρια, Tμήμα Νοσηλευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Αθηνών (ΕΚΠΑ), τ. Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Σύνταξης Επιστημονικού Περιοδικού "Νοσηλεία και Έρευνα".

Δειτε Επισης

Investor Day από το KPMG Startup Innovation Lab: Μια γιορτή καινοτομίας και τολμηρών ιδεών
Πρωτοπόρα η Deloitte Κύπρου... Δωμάτια θηλασμού στα γραφεία της πριν από την θέσπιση νόμου(pics)
Ξεναγήθηκε στους χώρους και τα ερευνητικά κέντρα του UCLan Cyprus ο Δ. Σκουρίδης
To Andrey & Julia Dashin’s Foundation και η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα του Παιδιού
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Πρωτοπορία στην τεχνολογική ευθύνη και την κοινωνική καινοτομία
Στην Κύπρο ο Νίκος Δένδιας για την «Αόρατη Συνωμοσία» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου
Οι μεγάλες τάσεις και η μετεξέλιξη των ΜΜΕ: Πώς οι όμιλοι μεταμορφώνονται για να είναι βιώσιμοι και κερδοφόροι
AI Agents στην πρώτη γραμμή: Η νέα εποχή της εμπειρίας πελάτη
Φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ-Kρίσιμες επιπτώσεις στη ναυτιλία
GAEA: Η γυναίκα στο επίκεντρο της αγρο-επιχειρηματικότητας