«mondeLINK ANOREXIA ΙΙΙ»: Μια θεατρική παράσταση που ρίχνει φως στο σκοτάδι των διατροφικών διαταραχών

Πώς είναι να ζεις αντιμέτωπος με την ψυχογενή ανορεξία; Ποιες σκέψεις και συναισθήματα εγκλωβίζουν το άτομο στα δεσμά της; Υπάρχει άραγε διαφυγή; Το Κέντρο Πρόληψης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕ.Π.Α.Δ.Δ.) της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και το Teatro Angelico παρουσιάζουν το έργο της Άντζελα Ριζάκη «mondeLINK ANOREXIA III».

Η ηθοποιός, θεατρολόγος και σκηνοθέτης συμμετέχει με τη νέα της παράσταση στη νέα εκστρατεία ενημέρωσης του ΟΚΥπΥ, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις διατροφικές διαταραχές. Οι διατροφικές διαταραχές, όπως η ψυχογενής ανορεξία και η ψυχογενής βουλιμία είναι σοβαρές διαταραχές που έχουν επιπτώσεις τόσο στην σωματική, όσο και στην ψυχική υγεία του ατόμου. Η ψυχογενής ανορεξία, εξακολουθεί να αποτελεί την ψυχική ασθένεια με την ψηλότερη θνησιμότητα.

Η παράσταση «mondeLINK ANOREXIA III», δείχνει την αλήθεια της ανορεξίας μέσα από την ιστορία της Σοφίας. Η Σοφία είναι μια νεαρή κοπέλα που υποφέρει από την ανορεξία, το άγχος, την κατάθλιψη και τις εμμονικές σκέψεις. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό και στο σώμα της Σοφίας. Η αλλαγή μοιάζει αναπόφευκτη, όσο οι «δαίμονες» καραδοκούν στο μυαλό της. Με ιδιαίτερη ευαισθησία και λεπτότητα, η Άντζελα Ριζάκη φέρνει στο προσκήνιο την επιδημία των διατροφικών διαταραχών. Οι δύσκολες, αλλά συνάμα αληθινές εικόνες και τα στοιχεία σωματικού θεάτρου που ενσωματώνει η παράσταση, αποτυπώνουν με ειλικρίνεια τον ψυχισμό και το περιεχόμενο των σκέψεων όσων νοσούν από ασθένειες όπως η ψυχογενής ανορεξία.

Μέσω της συνεργασίας τους, η ομάδα του Teatro Angelico και το ΚΕ.Π.Α.Δ.Δ. στέλνουν μήνυμα ελπίδας σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές διατροφικές διαταραχές όπως η ψυχογενής ανορεξία, η ψυχογενής βουλιμία και άλλες διατροφικές διαταραχές. Η έγκαιρη διάγνωση σε συνδυασμό με την έγκαιρη αντιμετώπιση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχή αποθεραπεία παιδιών, εφήβων, αλλά και ενηλίκων.

Η παράσταση αποτελεί μέρος των ενεργειών που υλοποιεί ο ΟΚΥπΥ με πρωτοβουλία του ΚΕ.Π.Α.Δ.Δ εντός Μαρτίου, του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές. Οι εκστρατείες ενημέρωσης, στοχεύουν στην παροχή ελπίδας και υποστήριξης τόσο στα άτομα που έρχονται αντιμέτωπα με τις διατροφικές διαταραχές, όσο και στις οικογένειές τους, τονίζοντας πως η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία δύναται να συμβάλουν στην επιτυχή αποθεραπεία των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων με διατροφικές διαταραχές.

Η παράσταση «mondeLINK ANOREXIA III» ανεβαίνει την Πέμπτη 30 Μαρτίου στη Λευκωσία (Θέατρο Μασκαρίνι) και την Κυριακή 2 Απριλίου στην πόλη της Λεμεσού (Θέατρο Ένα/VERSUS). Ώρα Έναρξης: 8:30 μ.μ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άντζελα Ριζάκη, Σταματία Γκρέκο, Χριστίνα Καμιναρίδου. Συμμετέχουν οι: Ελισάβετ Βασιλείου, Γιάγκος Γιαγκουλλή, Ελένη Λακούφη, Έλενα Κτίστη, Σοφία Λοΐζου, Τάνια Λουκούμη, Στυλιανός Νεοκλέους, Θοδωρής Παναγιωταράς, Άντρεα Πασσιάδου, Ήβη Σταυρινίδου, Γιώργος Χατζηαντώνης. Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Ομάδα Teatro Angelico. Μουσική: Davor Garašić, Γιάγκος Γιαγκουλλή. Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 99753388).

Με την υποστήριξη του Κέντρου Δημιουργίας και Έκφρασης «Κάπου Αλλού».

Χορηγός Επικοινωνίας: Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του Κέντρου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών του ΟΚΥπΥ, επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα https://shso.org.cy/clinic/kentro-prolipsis-kai-antimetopisis-diatrofikon-diatarachon/.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22405050

Δειτε Επισης

Έρχονται στην Κύπρο τα προπονητικά camps Real Madrid Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 15ων IN Business Awards
ΙN Βusiness Awards: Lifetime Achievement Award στον Χρίστο Μαυρέλλη
Παραδοχή Χριστοδουλίδη: «Το κράτος δεν μπορεί από μόνο του, θα καλέσουμε τις εταιρείες...»
ΙN Βusiness Awards: Editor’s Choice Award στον Alexey Gubarev
ΙN Βusiness Awards: BMW Excellence Award στον Δημήτρη Ζόππο
ΙN Βusiness Awards: Στα Jumbo το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙN Βusiness Awards: Βραβείο Manager εις μνήμη Άντη Χατζηκωστή στον Μάριο Καπιρή
ΙN Βusiness Awards: Βραβείο «επιχειρηματικής καινοτομίας» στην Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ
ΙN Βusiness Awards: Βραβείο «Best Customer Service» στους Φούρνους Ζορπάς