CTC: Περιόρισε το κόστος και τις ζημιές

Περιορισμένες ζημιές ανακοίνωσε για την πρώτη εξαμηνία του 2021 η Cyprus Trading Corporation.

Ο κύκλος εργασιών για το εξάμηνο του 2021 ανήλθε στα €144.799.352 σε σχέση με €137.010.432 το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 5,68%.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021 περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της Εταιρείας και των συγκροτημάτων των θυγατρικών εταιρειών Ermes Department Stores Plc και Woolworth (Cyprus) Properties Plc, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιρειών της Εταιρείας, Argosy Trading Company Limited, Cassandra Trading Limited, CTC Automotive Limited, Artview Co. Limited και CTC AutoLeasing Ltd.

Στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος περιλαμβάνεται και η συνδεδεμένη εταιρεία Ακίνητα Λάκκος Μικέλλη Λίμιτεδ.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα ανήλθαν στα €34,41 εκατ. σε σύγκριση με €28.77 εκατ. το 2020, καταγράφοντας άνοδο 19,58%.

Τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος μετά την αφαίρεση των αποσβέσεων των πάγιων και άυλων περιουσιακών στοιχείων, των χρηματοδοτικών εξόδων, της φορολογίας και του αποτελέσματος από μη συνεχιζόμενες εργασίες παρουσίασαν ζημιά ύψους €264.315 έναντι ζημιάς €5.740.838 το 2020.

Αναμφίβολα τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος επηρεάστηκαν από το κλείσιμο των καταστημάτων ένεκα της πανδημίας. Οι ζημιές για την περίοδο, ωστόσο, έχουν περιοριστεί λόγω μέτρων περιορισμού του κόστους, σε συνδυασμό με τα κυβερνητικά προγράμματα για ενίσχυση των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή, λόγω της αναστολής των εργασιών.

Στις 30 Ιουνίου 2021, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Συγκροτήματος ήταν €383.974.120 και τα ίδια κεφάλαιά του ήταν €43.204.018.

Ωστόσο, η οικονομική κατάσταση, εξέλιξη και επίδοση του Συγκροτήματος, όπως παρουσιάζεται στις οικονομικές καταστάσεις θεωρείται ικανοποιητική.

Δειτε Επισης

Στις καλένδες η εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με τη ζώνη Mercosur
Νέα συλλογή κοσμημάτων και ρολογιών Dolce & Gabbana
Δύο χρόνια στην Κύπρο γιορτάζει το Wolt Market με προσφορές και μοναδικά δώρα
Ευρωζώνη: Στα €24,1 δις το εμπορικό πλεόνασμα τον Μάρτιο
Το καινούργιο τηλεοπτικό σποτ της ΚΕΑΝ με πρωταγωνιστή για μια ακόμη χρονιά τον Λούκα Γιώρκα(vid)
Το πολυβραβευμένο κολλαγόνο Zooki, τώρα και στην Κύπρο
Κίνα: Απειλεί την Ε.Ε. με περιορισμούς στις εισαγωγές γαλακτοκομικών και κρασιών
Οι μάρκες αυτοκινήτων που επέλεξαν οι αγοραστές-Σε ανοδική τροχιά η αγορά
Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία