Μειώθηκαν 7% οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Φεβρουάριο από πέρσι

Ετήσια μείωση 7% κατέγραψαν οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Φεβρουάριο, φτάνοντας τους 107.779 τόνους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία τη Δευτέρα.

Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία, που μειώθηκαν κατά 63,5%, καθώς και στις πωλήσεις βαρέως και ελαφρού μαζούτ, που μειώθηκαν κατά 24,5% και 9,5% αντίστοιχα, ενώ και το πετρέλαιο κίνησης μειώθηκε κατά 0,4%.

Αντίθετα, αύξηση 43,5% καταγράφηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα, καθώς και στις πωλήσεις ασφάλτου, με αύξηση 9,6%, πετρελαίου θέρμανσης με 6,3%, κηροζίνης με 5,8%, βενζίνης με 3,1% και υγραερίου με 2,5%.

Οι πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών παρουσίασαν οριακή μείωση της τάξης του 0,3% στους 53.669 τόνους, σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2022.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2023 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2023 σημείωσαν πτώση 2,7%.

Ενδεικτικά, μειώθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα κατά 6,1% και σε πλοία κατά 5,9%. Οι πωλήσεις βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,7%, ενώ οριακή αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης, κατά 0,2%.

Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Φεβρουαρίου 2023 αυξήθηκαν κατά 1% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν πτώση 4,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 25% στην εγγραφή οχημάτων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2023
Αύξηση ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τετράμηνο 2023
Πετρολίνα: Με κάθε αγορά καυσίμων κίνησης αξίας €25 και άνω, εκπτωτικά κουπόνια για TGI Friday’s
Οι ξηροί καρποί RIFAI στην Βάσσος Ηλιάδης Λτδ
Οι επτά άξονες για περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της Κύπρου
Υπεραγορές: Κερδίζουν έδαφος τα private labels, διαρκείς πιέσεις για αυξήσεις
Λαμπερά εγκαίνια στο νέο «Destination Porsche» στη Λεμεσό
Προσεχώς συνάντηση Υπ. Εμπορίου με νέα πρόεδρο και μέλη της ΕΠΑ για e-καλάθι
Αλλάζουν διευθυντή «Mall of Cyprus» και «Mall of Engomi»
Προοπτικές και προκλήσεις του τομέα Γάλακτος και Τυροκομίας στην Κύπρο