Powered by

Σαφείς υποδείξεις Κεραυνού στις τράπεζες για επιτόκια, ΜΕΔ και χρεώσεις

Σε υποδείξεις προς τις εμπορικές τράπεζες για μείωση δανειστικών επιτοκίων, μείωση των χρεώσεων αλλά και αύξηση των καταθετικών επιτοκίων προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, εκφράζοντας την ελπίδα όπως σύντομα υπάρξουν αποτελέσματα, «για να μην κάνουμε άλλες σκέψεις».

Στην πρώτη παρουσία ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Κεραυνός τόνισε ότι υπό το φως της αύξησης των βασικών επιτοκίων, ήγειρε το θέμα με επιστολές τόσο προς τον Διοικητή της ΚΤΚ όσο και τις εμπορικές τράπεζες.

«Το έχω συζητήσει με τη Διοικητή και ως ΥΠΟΙΚ έχουμε κάνει σαφέστατες υποδείξεις και έχω στείλει επιστολή στον Διοικητή της ΚΤΚ με σαφέστατες υποδείξεις όσον αφορά τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων και μείωση των χρεώσεων, την αύξηση των καταθετικών επιτοκίων, εφαρμογή έγκαιρα βιώσιμων αναδιαρθρώσεων και κυρίως της κατάρτισης επιτέλους στρατηγικών κακοπληρωτών», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν όλοι οι δανειολήπτες να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων και από τις τράπεζες. «Πρέπει να γίνει διαχωρισμός και να καταγραφούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές για να τύχουν του χειρισμού που πρέπει από τις τράπεζες και τις εταιρείες», τόνισε.

Ο κ. Κεραυνός είπε επίσης πως παρόμοια αυστηρή επιστολή με υποδείξεις έχει σταλεί σε όλες τις τράπεζες. Είπε ότι θα έχει κύκλο συναντήσεων με τις διευθύνσεις των τραπεζών «για να υποδείξουμε ότι έχουν ως μεγάλοι οργανισμοί, εταιρική κοινωνική ευθύνη απέναντι σε αυτή την κοινωνία, απέναντι σε αυτό το λαό, ο οποίος την ώρα της κρίσης για τον τραπεζικό τομέα, πλήρωσε μεγάλο τίμημα για την στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος».

«Συμφωνώ ότι τα καταθετικά είναι χαμηλά, είναι αυτό που υποδείξαμε στις τράπεζες και νομίζω ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση, τουλάχιστον από τις πρώτες επικοινωνίες. Ο Διοικητής της ΚΤΚ συμφωνεί, τις έχει ήδη κάνει τις υποδείξεις του, ελπίζω σύντομα να δούμε αποτελέσματα για να μην κάνουμε και άλλες σκέψεις», είπε.

Εξάλλου, ο κ. Κεραυνός τάχθηκε εναντίον της συνεχούς ανανέωσης της αναστολής των εκποιήσεων, σημειώνοντας ότι πρέπει να εξεταστούν διαφορετικές λύσεις.

Δειτε Επισης

Τζ. Κωνσταντίνου Παναγιώτου: Η διαφθορά στην Κύπρο και αυτό που έρχεται να καταπολεμήσει δραστικά η πρόταση του ΔΗΣΥ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου
Tιμολόγηση με βάση χρήση στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές ζητά από την Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπορίου
Ευρεία σύσκεψη στο ΕΒΕ Λεμεσού-Τα επόμενα βήματα για τις εξαγγελίες Νίκου Χριστοδουλίδη
Τμήμα Φορολογίας: Αναθεωρημένη έκδοση εργαλείου υπολογισμού τέλους χαρτοσήμου
Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στον δρόμο για την εκταμίευση άλλων 75,9 εκατ. από το ΣΑΑ η Κύπρος-Εκπλήρωσε ικανοποιητικά 23 ορόσημα
Επιφυλάξεις και ενστάσεις για ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για κρατικούς αξιωματούχους-Τι προνοεί πρόταση του ΑΚΕΛ