Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Υπεραγορές: Η μάχη της Λευκωσίας σπίτι με σπίτι

Ένας από τους τομείς που αναπτύσσεται έντονα τα τελευταία χρόνια, τόσο στη Λευκωσία όσο παγκύπρια, είναι αυτός του λιανικού εμπορίου.

Ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών, προσπαθούν διαρκώς να κερδίσουν μερίδιο αγοράς στη πρωτεύουσα με το άνοιγμα νέων υπεραγορών.

Η Ask Wire, αξιοποιώντας το προφίλ όλων των ακινήτων σε ολόκληρη την Κύπρο-1,6 εκατομμύρια μοναδικά ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων 490.000 κατοικιών και 130.000 εμπορικών κτιρίων-, ανέλυσε την περιοχή κάλυψης των υπεραγορών τριών μεγάλων αλυσίδων στη Λευκωσία.

Θέτοντας ως βασική παράμετρο την οδηγική απόσταση των δέκα λεπτών, οι πέντε υπεραγορές Αλφαμέγα στην Λευκωσία καλύπτουν συνολικά 126 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στα οποία υπάρχουν συνολικά 95.000 οικιστικές μονάδες (σπίτια και διαμερίσματα). Αυτός ο αριθμός μονάδων ισούται με περίπου 247,000 πιθανούς καταναλωτές. Επίσης, με βάση την οδηγική απόσταση των δέκα λεπτών, η υπερκάλυψη μεταξύ των πέντε υπεραγορών, δηλαδή περιοχές που καλύπτονται από δύο οι περισσότερες υπεραγορές Αλφαμέγα, ανέρχεται στο 35%.

Αντίστοιχα, οι οκτώ υπεραγορές Σκλαβενίτης στην πρωτεύουσα, με βάση την ίδια παράμετρο, καλύπτουν συνολική έκταση 173 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία εντοπίζονται 98.000 οικιστικές μονάδες. Οι πιθανοί καταναλωτές υπολογίζονται σε 255,000. Η υπερκάλυψη μεταξύ των υπεραγορών Σκλαβενίτης υπολογίζεται σε 46%.

Τέλος, όσον αφορά τις υπεραγορές Lidl, οι επτά υπεραγορές τους καλύπτουν συνολικά 148 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα οποία εντοπίζονται 98.000 οικιστικές μονάδες. Αυτός ο αριθμός μονάδων ισούται επίσης με περίπου 255,000 πιθανούς καταναλωτές, ενώ η υπερκάλυψη ανέρχεται στο 36%.

ASK WIRE ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ

Επιπρόσθετα της δυνατότητας ανάλυσης του αριθμού των καταναλωτών, η Ask Wire έχει την δυνατότητα να παρέχει δεδομένα αναφορικά με το πώς επεκτείνεται η πόλη (που ανεγείρονται νέες οικοδομές) και για την αγοραστική δύναμη του κάθε νοικοκυριού.

Η εταιρεία υπολογίζει την αξία της κάθε κατοικίας-σπίτι ή διαμέρισμα-μέσω ενός αυτοματοποιημένου μοντέλου εκτιμήσεων (AVM), το οποίο χρησιμοποιεί για να υπολογίσει το χρηματοοικονομικό προφίλ κάθε νοικοκυριού και το ενδεχόμενο διαθέσιμο εισόδημά του.

Επίσης, παρακολουθεί την οικοδομική δραστηριότητα μέσω φωτογραφικών λήψεων υψηλής ανάλυσης που λαμβάνει μέσω δορυφόρων. Με την αξιοποίηση αυτών των δεδομένων, οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν στρατηγικές αποφάσεις σε σχέση με την επιλογή της τοποθεσίας, των δράσεων προώθησης και των πωλήσεων που μπορούν να επιτύχουν, καθώς θα γνωρίζουν εκ των προτέρων το προφίλ των πελατών τους.

Δειτε Επισης

Defender Luxury Off-Road Experience από τον Όμιλο Πηλακούτα
VE Very Exclusive Accessories Ltd: Τρεις νέο-ανακαινισμένες μπουτίκ Swarovski στην Κύπρο
Αφαιρείται το βάρος συσκευασίας κατά την πώληση προϊοντων-Τι προνοεί το υπουργικό διάταγμα
Τόλμησε, καινοτόμησε και δίδαξε τις e-αγορές το Skroutz -Πώς καταφέρνει να διατηρεί την πρωτιά
Στην Κύπρο ο Φάνης Λαμπρόπουλος για την Mangas-Η νέα digital εκστρατεία της εταιρείας από την Orb
Άλλες ισορροπίες στο λιανικό εμπόριο με πιθανό deal Σκλαβενίτη-Παπαντωνίου
Mallouppas & Papacostas: Στις οικογένειες Μαλλούππα και Παπακώστα σχεδόν το 100% της εταιρείας
Η ΑΛΑΜΠΡΑ κρατά τις παραδόσεις και μοιράζει δώρα... Φέρνει τον «Γαλατά των Χριστουγέννων»
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
CTC: Αύξηση τζίρου, αλλά και ζημιών