Ν. Χριστοδουλίδης: Έτσι θα πετύχουμε την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης

Στη σημασία της ανάπτυξης και ολοκλήρωσης των διασυνδέσεων, που είναι ένα πολύ ουσιαστικό στοιχείο για να επιτευχθεί, όπως είπε, το βασικό ζητούμενο που είναι η ενεργειακή ασφάλεια και η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης, εστίασε κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκή Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Τονίσαμε την ανάγκη μέσα από τη διαφοροποίηση που δύναται να γίνει πραγματικότητα μέσα από την ανάπτυξη και των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και των συνεργειών των κρατών, των συνεργειών που υπάρχουν στην περιοχή για ανάπτυξη μεγάλων έργων, είτε για παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και του διαδρόμου, του περίφημου διαδρόμου φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Γι’ αυτό το θέμα», συνέχισε, «το οποίο γνωρίζω πάρα πολύ καλά και στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ετέθη, και σωστά ετέθη κατ’ επανάληψη από την κοινωνία. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει πολύ σύντομα να ληφθούν αποφάσεις, να μιλήσουμε δημόσια στον κόσμο, να τεθούν ακριβώς χρονοδιαγράμματα, γιατί αντιλαμβάνεστε και το χρονικό περιθώριο αξιοποίησης όσο περνάει καιρός, όσο τίθενται στόχοι τους οποίους ασπαζόμαστε απόλυτα για την πράσινη μετάβαση, θα πρέπει η όποια αξιοποίηση να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως είναι σημαντικό ότι το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γέφυρα, ως μεταβατικό στάδιο «για να πετύχουμε τους στόχους της πράσινης συμφωνίας. Ήταν κάτι που επαναλαμβάνω μέσα από την παρέμβασή μας, αναδείξαμε».

Δειτε Επισης

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο-Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές
Κέρδη 1% για το πετρέλαιο με οδηγό την αισιοδοξία για επίτευξη εμπορικών συμφωνιών
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Συνεχίζεται το πτωτικό σερί των τιμών πετρελαίου-Στα $68,51 το brent, στα $65,25 το αμερικανικό αργό
Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου-Στο επίκεντρο η πορεία ανάπτυξης «Κρόνου» και «Αφροδίτης»
Δύσκολη περίοδος για την ενεργειακή επάρκεια-«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα παραγωγής»
Morgan Stanley: Αυτές είναι οι εκτιμήσεις της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου
Άνοδος 1,5% στις τιμές πετρελαίου λόγω γεωπολιτικού ρίσκου και περιορισμένων αποθεμάτων
Στέλνει μήνυμα για την ηλεκτρική διασύνδεση η Κομισιόν-«Πλήρως αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση του GSI»
ΟΠΕΚ: Αυτά είναι τα τρία κρίσιμα σημεία για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πράσινη μετάβαση