Powered by

Βουτιά στις μετοχές ευρωπαϊκών τραπεζών λόγω νέων ανησυχιών μετάδοσης

Μεγάλες απώλειες παρουσιάζουν οι μετοχές ευρωπαϊκών τραπεζών, βυθίζοντας τα χρηματιστήρια λόγω ανανεωμένων φόβων μετάδοσης στον απόηχο της συνεχόμενης αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες ανά το παγκόσμιο.

Στη Φραγκφούρτη, οι μετοχές του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού, Deutsche Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας «βούτηξαν» πέραν του 13%, λόγω της εκτόξευσης των ασφάλιστρων κινδύνου (CDS), ενώ οι αντίστοιχες μετοχές της Commerzbank υποχώρησαν σε ποσοστό 10%.

Στο Παρίσι, οι μετοχές της Societe Generale παρουσίαζαν απώλειες σχεδόν 8% και της BNP Paribas περίπου 7%.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι μετοχές των Barclays, NatWest και Standard Chartered υποχωρούν κατά 6%.

Παράλληλα, ο πανικός των επενδυτών έστειλε επίσης και τις τιμές του πετρελαίου σε υποχώρηση 3%, λόγω ανησυχιών για εξασθένιση της ζήτησης από ενδεχόμενη ύφεση.

Υποχώρηση παρουσίαζαν επίσης οι μετοχές των ενεργειακών κολοσσών, περιλαμβανομένων των BP, Shell και TotalEnergies.

Οι ανησυχίες στη Γηραιά Ήπειρο είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ και της βρετανικής στερλίνας.

Δειτε Επισης

Στο σφυρί βγαίνουν η Telegraph και το Spectator
Γαλλία: Η πρόεδρος της Βουλής μπλοκάρει την κατάργηση του νόμου για το συνταξιοδοτικό
ΟΟΣΑ: Μικρή βελτίωση πρόγνωσης για ΑΕΠ, αλλά βλέπει υψηλό πληθωρισμό για Ην. Βασίλειο
Πακιστάν: Παλεύει να ικανοποιήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η κυβέρνηση
Συρρίκνωση των εξαγωγών της Κίνας κατά 7,5% τον Μάιο
ΔΝΤ: Η μετανάστευση ίσως μειώσει τον πληθωρισμό στη Βρετανία
Ήπιες απώλειες για το αργό
Παγκόσμια Τράπεζα: Σημαντική βελτίωση προοπτικών της ρωσικής οικονομίας
Τουρκία: Αναμένονται αυξήσεις-σοκ στα επιτόκια τον Ιούνιo
Σανγκάη: Ετήσια αύξηση 142% κατέγραψε η παραγωγή οχημάτων από την Tesla