Πιο ισχυρό μέσα από τις κρίσεις το λιανικό εμπόριο της Κύπρου

Τα τελευταία χρόνια, τόσο οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου όσο και οι επιχειρήσεις παραγωγής, εισαγωγής και διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σειρά προκλήσεων κάτι το οποίο τις οδήγησε να γίνουν πιο αποτελεσματικές, πιο ανθεκτικές και καινοτόμες. Οι εν λόγω επιχειρήσεις εξακολουθούν, ωστόσο, να βρίσκονται ενώπιον σειράς προκλήσεων, όπως ο αυξημένος πληθωρισμός, η άνοδος ηλεκτρονικού εμπορίου και οι μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Τον μεγάλο «πονοκέφαλο», προκαλεί η άνοδος των τιμών που φαίνεται πως δεν πρόκειται να τερματιστεί το επόμενο διάστημα, την ώρα, που οι διαταράξεις στην αλυσίδα εφοδιασμού εξακολουθούν να απασχολούν τις επιχειρήσεις. Πέραν των διεθνών κρίσεων, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κόσμο του λιανικού εμπορίου βρίσκονται αντιμέτωπες και με ένα νέο καταναλωτικό κοινό που χαρακτηρίζεται από μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά και απαιτήσεις.

Το 20ό Cyprus Grocery Retail Conference που παρουσιάζουν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στις 4 Απριλίου στο Hilton Nicosia, θα καταγράψει τις εν λόγω προκλήσεις και νέες τάσεις αλλά και τις προοπτικές του λιανικού εμπορίου. Πρωτοκλασάτα στελέχη από την εγχώρια αγορά θα συζητήσουν τα megatrends του Grocery Retail και θα κάνουν προβλέψεις για την κυπριακή Οικονομία. Μερικά από αυτά θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τίτλο “Rough Seas Make Stronger Sailors. Tough Times Build Greater People”. Συγκεκριμένα, στο πιο πάνω πάνελ του πολυαναμενόμενου Συνεδρίου θα συμμετάσχουν οι Ανδρέας Παναγή, Chief Operating Officer των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Αλέξανδρος Κελαϊδίτης, Co-Founder και Executive Director της Flexfin, Μικέλλης Χρίστου, Πρόεδρος του ECR Cyprus, Κωνσταντίνος Ευαγγέλου, Γενικός Διευθυντής της Farmer’s Fresh & Healthy Products Ltd, Στεφανία Μιτσίδου, Διευθύντρια Πωλήσεων της Μιτσίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ, Σωτηρούλα Σωτηρίου, Marketing and Corporate Image Manager της Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ και Αθανάσιος Μπιλάλης, Γενικός Διευθυντής της Wolt Market για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Οι κύριοι παίκτες της αγοράς θα κληθούν να σχολιάσουν το μέλλον και τις προκλήσεις του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο σε ό,τι αφορά τη συνεχή αύξησης των τιμών και τη συμπεριφορά των καταναλωτών, τις σχέσεις λιανέμπορων – προμηθευτών και ενδεχόμενες συνεργασίες, τις προσφορές έναντι των καθημερινά χαμηλών τιμών καθώς και το αυξημένο κόστος, τις διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και το παράλληλο εμπόριο.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκεται, επίσης, η νέα γενιά στελεχών και πώς αυτή διαφοροποιείται από την προηγούμενη γενιά και τι διαφυλάττει ως κόρην οφθαλμού τόσο σε θέματα εμπορίου αλλά και εταιρικής διακυβέρνησης.

Το πάνελ θα συντονίζει ο Μάριος Λουκαΐδης, Synpraxis Management Services.

Ποιους ενδιαφέρει το γεγονός

Λάβετε μέρος στη μεγαλύτερη σύναξη των στελεχών που δραστηριοποιούνται μπροστά και πίσω από τα ράφια του λιανικού εμπορίου των FMCGs, και μάθετε, επιπρόσθετα, μέσω της συμμετοχής σας τα πάντα για το μέλλον του λιανικού εμπορίου για την επόμενη δεκαετία με γνώμονα τις τεχνολογικές καινοτομίες, τα οικονομικά δεδομένα και τις νέες πραγματικότητες.

Το 2023 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί την επιτυχία του γεγονότος, αφού, φέτος ο θεσμός κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στον συναρπαστικό κόσμο του Grocery Retail. Συμβολική είναι η φετινή διοργάνωση και για τα βραβεία, που γιορτάζουν μία δεκαετία ζωής. Κατά την τελετή απονομής των IN Business Grocery Retail Awards που παρουσιάζει η cyta business, θα βραβευθούν τα FMCGs brands που διέπρεψαν στην Κύπρο μέσα στο 2022.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH
Κύριος Χορηγός: Υπεραγορές αλφαμέγα

Χορηγοί: Christoudias Logistics, Flexfin, JCC Payment Systems, Όμιλος GAP Vassilopoulos, Powersoft
Υποστηρικτές: Α/φοι Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα (ΑΛΑΜΠΡΑ), Wolt Market

Με τη στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, ECR Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER, Cyprus Business News (CBN), Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων