ΚυπροΕλλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής & Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καθηγητών ΣΕΑ, διοργάνωσε το ετήσιο επιστημονικό ΚυπροΕλλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής με θέμα «Συμβουλευτική, Σχεδιασμός Σταδιοδρομίας».

Tο Συνέδριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και υπήρξε αθρόα συμμετοχή επαγγελματιών από τον χώρο της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2023, στην Πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδείξει τις σύγχρονες εξελίξεις στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στον ευρύτερο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας του ατόμου. Επικεντρώθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις τόσο στον Επαγγελματικό προσανατολισμό, όπως είναι η ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας, όσο και στην ομαλή μετάβαση από τη Δευτεροβάθμια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και από την Εκπαίδευση στην Εργασία.

Το Συνέδριο προσφώνησε με χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, Καθηγητής Λοΐζος Συμεού, και η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου Δρ Ειρήνη Ροδοσθένους,.

Η φετινή διοργάνωση περιλάμβανε κεντρική ομιλία της Καθηγήτριας Συμβουλευτικής και Υποδιευθύντρια του Φινλανδικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Έρευνας (FIER) του Πανεπιστημίου της Jyväskylä, Δρος Jaana Kettunen, με θέμα «Ψηφιοποίηση και ψηφιακός μετασχηματισμός στον επαγγελματικό προσανατολισμό».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από την Επιθεωρήτρια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου, Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, κα Ελένη Παπαστεφάνου, και του Επίκουρου Καθηγητή Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρος Νίκου Δρόσου, στην επαγγελματική προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα στον σύγχρονο κόσμο της εργασίας, καθώς και στην συμβολή της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής στην εξελικτικά αναπτυξιακή πορεία του ατόμου.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές ήταν ο Δρ Δημήτρης Γαϊτάνης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συμβουλευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και Υπεύθυνος Εθνικών Κέντρων Euroguidance και Europass Ελλάδος, και η κα Βούλη Τετραδάκου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης Υπηρεσιών και Εργαλείων Συ.Ε.Π. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και Συντονίστρια Εθνικού Κέντρου Euroguidance Ελλάδος, οι οποίοι παρουσίασαν βιωματικό εργαστήριο με θέμα ‘Αξιολογώ και αναπτύσσω Δεξιότητες Ζωής και Σταδιοδρομίας σε ωφελούμενους με τα πρότυπα εργαλεία και τις πύλες διά βίου συμβουλευτικής σταδιοδρομίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Επιπρόσθετα διοργανώθηκε βιωματικό εργαστήριο για την σημασία της ανάπτυξης των δεξιοτήτων STEM, σε συνδυασμό με τον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης για την επιτυχή απασχολησιμότητα και επαγγελματική ανέλιξη των νέων, το οποίο παρουσίασε η Δρ Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Ιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας GrantXpert Consulting και Διοικητική Διευθύντρια του κέντρου Future Skills Hub Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού