powered by

Astrobank: Εισάγει ομόλογα στη νέα αγορά του ΧΑΚ

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε την εισαγωγή Ομολόγων της εταιρείας Astrobank Public Company Limited, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Αγορά Ομολόγων της Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγοράς (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ.

Η εταιρεία Astrobank Public Company Limited είναι δημόσια εταιρεία και λειτουργεί ως εμπορικό τραπεζικό ίδρυμα εποπτευόμενο από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, καθώς και έμμεσα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω ομολόγων θα πραγματοποιείται σε ευρώ (€) και θα αρχίσει την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση των μητρώων των ομολογιούχων στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Σημειώνεται ότι Ομόλογα που είναι εκφρασμένα σε Δολάρια Αμερικής θα διαπραγματεύονται και αυτά σε ευρώ και η τιμή εισαγωγής θα προκύψει από συναλλαγματική μετατροπή.

Η ισοτιμία που θα χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή, θα είναι το «Fixing Rate EUR-USD» που θα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της Bloomberg στις 02:00 μ.μ. ώρα Φρανκφούρτης, της ημέρας που προηγείται της εισαγωγής. Η διαδικασία αυτή περιγράφεται στο Πληροφοριακό Έγγραφο, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΧΑΚ.

Δειτε Επισης

Alpha Bank Κύπρου: Φέρνει και φέτος κοντά γονείς και παιδιά στον χώρο εργασίας
Stress Tests: Έτοιμες για υψηλή βαθμολογία οι ελληνικές τράπεζες (πίνακες)
Στον ρυθμό των δασμών Τραμπ οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ στο μέτωπο των επιτοκίων
ΚΤΚ: Καθαρή αύξηση συνολικών καταθέσεων κατά €654,7 εκατ. τον Ιούνιο
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Στο 11,53% το επιτόκιο αναφοράς της Κεντρικής Τράπεζας
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
EKT: Προς παύση ο κύκλος χαλάρωσης-Γιατί οι αγορές «βλέπουν» πλέον τέλος στις μειώσεις επιτοκίων
Οι μεταφορές το δημοφιλέστερο μέσο πληρωμής στην Κύπρο-Κατέλαβαν το 83% της συνολικής αξίας
Άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια η ΕΚΤ-Τον Σεπτέμβριο βλέπουν την επόμενη πιθανή μείωση οι οικονομολόγοι