Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ογκολογικό Τρ. Κύπρου: Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Europa UOMO Κύπρου, διοργανώνουν την Ενημερωτική Ημερίδα «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη». Η Ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, μεταξύ των ωρών 17:00-20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κεντρικών Γραφείων της CYTΑ, στην Οδό Τηλεπικοινωνιών 1, στον Στρόβολο.

Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για τις ακόλουθες θεματικές: Ο προσυμπτωματικός έλεγχος, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, η συμπτωματολογία από το κατώτερο ουροποιητικό (LUTS) και η αντιμετώπισή της, ο καρκίνος του προστάτη με τη ματιά ενός κλινικού ψυχολόγου, η ακράτεια ούρων και η συνδρομή του φυσιοθεραπευτή στην αντιμετώπισή της, νεότερα δεδομένα για την στερεοτακτική ακτινοθεραπεία (SBRT) στην αντιμετώπιση της εντοπισμένης νόσου στον προστάτη αδένα και τέλος πρακτικές οδηγίες για επιβιώσαντες άνδρες που νόσησαν με καρκίνο του προστάτη.

Στην Ενημερωτική Ημερίδα θα συμμετάσχει μια πολυδιάστατη ομάδα ιατρών, επιστημόνων και θεραπευτών, από το American Medical Center, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, το Europa Uomo Κύπρου και τον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα απευθύνουν χαιρετισμό η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, κ. Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης.

Ο Δρ. Δημήτριος Βόμβας, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, αναφερόμενος στην επικείμενη Ενημερωτική Ημερίδα, επεσήμανε πως «στόχος της δράσης είναι η καθιέρωση της ως ετήσιο θεσμό, με επιδίωξη την τακτική και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τον καρκίνο του προστάτη, τόσο σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, όσο και των εξελίξεων της ιατρικής γύρω από τον εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη».

H Ενημερωτική Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και στηρίζεται από την Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου και την Κυπριακή Ουρολογική Εταιρεία.

Για συμμετοχή, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλ.: 97 854388 μέχρι την Τρίτη 28/3, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κατά την προσέλευση θα προσφερθούν καφές και σνακ στον προθάλαμο της αίθουσας διαλέξεων.

Δειτε Επισης

Στη ζυγαριά της Βουλής το e-kalathi-Η ώρα της αλήθειας στην Ολομέλεια
Μάχη στην Ολομέλεια για τις εκποιήσεις... Το οργιώδες παρασκήνιο και οι συσχετισμοί δυνάμεων
Great Sea Interconnector: Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της Κ.Δ.-Στα 100 εκατ. το ποσό που θα καταβάλει
«Ημέρες Εθελοντισμού» του PwC Foundation
Άνοιξε τα χαρτιά της για την στάση του ΔΗΣΥ η Αννίτα-Τι θα ψηφίσει για τις εκποιήσεις
Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας και Σχέδιο Δράσης 2024-2026
Ξεκαθαρίζει στα κόμματα για τις εκποιήσεις ο Χριστοδουλίδης-«Δεν μπορώ να υπογράψω εάν…»
Έως και €400 έκπτωση σε όλα τα smartphones από την Epic
Νέα γενική διευθύντρια της Eurolife η Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη
Πρασινίζει η Φασούλα με φύτευση 350 δέντρων από την Imperio