Η FDIC δέσμευσε καταθέσεις $2 δισ. της SVB Financial

Η μητρική εταιρεία της χρεοκοπημένης Silicon Valley Bank δεν έχει πρόσβαση σε καταθέσεις ύψους περίπου 2 δισ. δολάρια, επειδή οι λογαριασμοί της εταιρείας έχουν παγώσει από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με έκθεση που δημοισοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η SVB Financial Group διαμαρτυρήθηκε στο πτωχευτικό δικαστήριο ότι η Ομοσπονδιακή Αρχή Εγγύηση Καταθέσεων (FDIC). έχει μπλοκάρει αθέμιτα την πρόσβασή της σε λογαριασμούς στην τράπεζα-γέφυρα που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Οι δικηγόροι της SVB Financial ισχυρίστηκαν επίσης ότι η FDIC έχει σταματήσει να επικοινωνεί με την εταιρεία και ότι οι ρυθμιστικές αρχές έχουν δώσει εντολή στην τράπεζα-γέφυρα να ακυρώσει κάποιες μεταφορές που έκανε η SVB Financial σε άλλους λογαριασμούς.

Άλλοι καταθέτες της Silicon Valley Bank είχαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές υποσχέθηκαν στις 12 Μαρτίου ότι "οι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα χρήματά τους".

Ωστόσο, η FDIC την περασμένη εβδομάδα έδωσε εντολή στην τράπεζα-γέφυρα να μεταφέρει 1,9 δισ. δολάρια από τις καταθέσεις της SVB Financial σε λογαριασμό που ελέγχεται από τις ρυθμιστικές αρχές, ενώ ερευνά την πτώχευση της τράπεζας, ανέφερε η WSJ, επικαλούμενη αναφορές που έγιναν ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη.

Η SVB Financial κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Παρασκευή, μια εβδομάδα μετά την πτώχευση της SVB. Εκείνη τη στιγμή, η SVB Financial ισχυριζόταν ότι διέθετε ρευστότητα ύψους περίπου 2,2 δισ. δολαρίων.

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα