Powered by

Ζητούν λύση άμεσα για τα τέλη ελλιμενισμού στη Μαρίνα Λάρνακας

Το θέμα της αύξησης των τελών ελλιμενισμού στη Μαρίνα Λάρνακας συζήτησε την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε πως «αυτή η πολιτεία θα πρέπει να αποφασίσει να τροποποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε ένας φορέας, Υπουργείο ή Υφυπουργείο να είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία, τη λειτουργία και την εποπτεία των μαρίνων».

«Αυτή τη στιγμή, σε όλες τις μαρίνες της Κύπρου, έχουν ευθύνη για κάποια θέματα τόσο το Υπ. Εσωτερικών, όσο και το Υπ. Μεταφορών, το Υπ. Γεωργίας για θέματα περιβάλλοντος, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Για αυτό προέχει ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας και η ανάθεση της ευθύνης για τις μαρίνες στην Κύπρο σε ένα αρμόδιο φορέα», είπε.

Συμπλήρωσε ότι σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα ότι για το θέμα των τελών, αλλά και για άλλα ζητήματα που προκύπτουν από τις εργασίες στη μαρίνα της Λάρνακας, ότι υπάρχει διαφορά απόψεων μεταξύ υπηρεσιών και Υπουργείων, γι’ αυτό προέχει η επίλυση του ζητήματος αυτού.

Κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλία για επίλυση του προβλήματος, να βρει μια λύση το συντομότερο δυνατό για τους 300 περίπου ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι ήταν στη Μαρίνα πριν την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη επενδυτή, σημειώνοντας ότι «το πιο σημαντικό από όλα είναι να προχωρήσουν οι προσπάθειες για να βρεθεί ένας νέος χώρος ελλιμενισμού αυτών των σκαφών».

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
ΕΤΑΠ: Εντατικά συνεχίζεται η ψηφιακή εκστρατεία για προώθηση της τουριστικής Πάφου-Οι αγορές στόχοι
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
«AEGEAN Easter Crew»: Η πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της AEGEAN