Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η σύγχρονη αντιμετώπιση αγγειακών παθήσεων στην Αγγειοχειρουργική Κλινική Γ.Ν. Λευκωσίας

Οι λέξεις «ανεύρυσμα», «κοιλιακή αορτή», «stent» ή «Σύνδρομο Θωρακικής Εξόδου» που πιθανώς οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε ακούσει αρκετές φορές, αφορούν την ειδικότητα της Αγγεοχειρουργικής η οποία ασχολείται με παθήσεις αγγείων σε όλο το σώμα εκτός της καρδίας και του εγκεφάλου.

Τα αγγεία, στο ανθρώπινο σώμα, είναι οι αρτηρίες, οι φλέβες και τα λεμφαγγεία. Είναι, δηλαδή, οι αγωγοί, τα σωληνάκια, μέσα στα οποία κυκλοφορεί αίμα ή λέμφος και διαχέουν αυτά τα υγρά σε κάθε σημείο του οργανισμού.

Η Αγγειοχειρουργική Κλινική του ΓΝ Λευκωσίας αποτελεί κέντρο αναφοράς στο οποίο αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα των αγγειακών παθήσεων και των επιπλοκών τους εξυπηρετώντας τους ασθενείς 7 ημέρες την εβδομάδα επί 24 βάσεως. Στην Κλινική διενεργούνται πέραν των 1000 εγχειρήσεων ετησίως, ανοικτών και ενδοαγγειακών, και κυρίως ενδοαγγειακών με αγγειοπλαστική και τοποθέτηση ενδοναρθήκων (stent/graft) ακόμη και σε περιπτώσεις ρήξης ανευρύσματος στην αντιμετώπιση των οποίων, το προσωπικό διαθέτει πολυετή εμπειρία.

Σχετικά με τις επεμβάσεις που διενεργούνται καθημερινά, ενδεικτικά αναφέρονται: η ενδοαγγειακή διόρθωση ανευρυσμάτων θωρακικής και κοιλιακής αορτής, οι σύνθετες αορτικές επεμβάσεις, η νόσος των καρωτίδων (ανοιχτά χειρουργικά η ενδοαγγειακά), καθώς και η αφαίρεση κιρσών με τις πιο σύγχρονες ενδοαγγειακές μεθόδους (RFA, Venaseal).Επιπλέον, η Κλινική αποτελεί το μοναδικό κέντρο που διαθέτει λέιζερ για διάνοιξη αποφρακτικών αρτηριακών βλαβών, για θεραπεία της περιφερικής αποφρακτικής αγγειοπάθειας.

Το δυναμικό της Κλινικής αποτελείται από πέντε ειδικούς Αγγειοχειρουργούς με πολυετή εμπειρία και δύο ειδικευομένους Αγγειοχειρουργούς. Αξίζει να τονιστεί ότι στην Κλινική υπάρχει η μεγαλύτερη εμπειρία και εξειδίκευση στην διόρθωση ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής τόσο ανοιχτά όσο και ενδοαγγειακά; η δεύτερη μέθοδος εφαρμόζεται συστηματικά από το 2007, ενώ το πρώτο ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής διορθώθηκε ενδοαγγειακά στην Κύπρο το 2004 στο ΓΝ Λευκωσίας. Διευθυντής της κλινικής είναι ο Δρ. Χρήστος Μπέκος οποίος εργάστηκε σε Αγγειοχειρουργικές Κλινικές στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Torrette της Αγκόνας στην Ιταλία και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, από τα πρώτα χρόνια της συγκρότησής της ως ανεξάρτητη ειδικότητα τη δεκαετία του ‘90.

Η Αγγειοχειρουργική κλινική του ΓΝ Λευκωσίας αποτελείται από τον Θάλαμο νοσηλείας, το Τμήμα ημερήσιας φροντίδας, το Αγγειολογικό Εργαστήριο που πραγματοποιεί περίπου 5000 υπέρηχους αγγείων ετησίως, το Τμήμα καθετηριασμών με υβριδική αίθουσα αγγειογραφιών όπου διενεργούνται πληθώρα ενδοαγγειακών και υβριδικών παρεμβάσεων και δυο χειρουργικές αίθουσες για προγραμματισμένα χειρουργεία και με δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών καθημερινά. Στα εξωτερικά ιατρεία κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και στο Αγγειολογικό εργαστήριο καθημερινά, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ασθενείς για προγραμματισμένη εκτίμηση της κατάστασής τους. Έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών οποιαδήποτε μέρα και ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευθέτηση ραντεβού επισκεφθείτε την σελίδα https://shso.org.cy/clinic/angeiocheirourgiki-kliniki/ η επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 22603905 και 22603673.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου