Για όγδοη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα»

Για όγδοη συνεχή χρονιά το Junior Achievement Κύπρου και ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου εφαρμόζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα» το οποίο απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές της έκτης τάξης Δημοτικών Σχολείων. Όπως είναι γνωστό, το έργο υλοποιείται με τη διαχρονική στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και έχει πλέον καταστεί ουσιαστικός θεσμός χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα» φέτος τέθηκε σε εφαρμογή από τις αρχές Φεβρουαρίου και θα έχει διάρκεια έως το τέλος Μαρτίου.

Οι συμμετοχές στο φετινό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα»

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 763 μαθήτριες και μαθητές από 16 Δημοτικά Σχολεία σε όλες τις πόλεις. Tα τρία μαθήματα, διάρκειας 80 λεπτών έκαστο, πραγματοποιούνται χάρη στην εθελοντική συμμετοχή 33 επαγγελματιών από τις τράπεζες και τον ιδιωτικό τομέα. Σημειώνεται ακόμη, ότι μετά την πανδημική κρίση που δεν επέτρεψε τη διά ζώσης παράδοση των μαθημάτων, φέτος το πρόγραμμα έχει επανέλθει στη φυσική του μορφή που περιλαμβάνει δημιουργικό παιχνίδι και διαδραστικές δραστηριότητες μεταξύ παιδιών και μεντόρων.

Από την ιδέα στην υλοποίηση

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου σχεδόν μια δεκαετία προηγουμένως εντόπισε το κενό της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στην Κύπρο και έτσι ανέλαβε πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις προς υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων χρηματοοικονομικής παιδείας.

Ο οργανισμός Junior Achievement αναλαμβάνει την οργάνωση, το υλικό και τον συντονισμό των εθελοντών εκπαιδευτών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο πρόγραμμα, ενώ το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί σταθερό και ένθερμο υποστηρικτή του εκπαιδευτικού έργου.

Σχολιάζοντας την εφαρμογή του προγράμματος «Ξοδεύοντας Έξυπνα» για όγδοη συνεχή χρονιά, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Μιχάλης Καμμάς σημείωσε: «Δε φανταζόμασταν ότι χρόνια μετά το πρόγραμμα για το οποίο είμαστε περήφανοι που είχαμε την πρωτοβουλία να εφαρμοστεί και στη χώρα μας θα ήταν ένας από τους πιο χρήσιμους θεσμούς χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και με γεωγραφική κατανομή σε όλη την Κύπρο. Αυτό που διαχρονικά τονίζουμε είναι η ανάγκη για το επόμενο, αποφασιστικό βήμα για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση στον τόπο μας που αφορά -βεβαίως- στην υιοθέτηση μόνιμου προγράμματος ή μαθήματος χρηματοοικονομικών στα σχολεία μας, σε όλες τις βαθμίδες και για όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές».

Με τη σειρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Junior Achievement Κύπρου, Αντιγόνη Κωμοδίκη τόνισε: «Τα προγράμματα χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού που εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τραπεζών αποτελούν σημαντικότατο βήμα προς την ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών για βασικές οικονομικές έννοιες. Συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της οικονομικής αντίληψης, της ορθής διαχείρισης των προσωπικών οικονομικών περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο ενδεχόμενης οικονομικής αποτυχίας και συμβάλλοντας στην προσωπική κι επαγγελματική τους επιτυχία. Θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές από τον τραπεζικό κι επιχειρηματικό τομέα που υποστηρίζουν τα παιδιά σε αυτό το ταξίδι».

Δειτε Επισης

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Μείωση ΜΕΔ με βιώσιμες αναδιαρθρώσεις και όχι εκποιήσεις
Τρ. Κύπρου: Επανεκλογή Αράπογλου στην προεδρία Δ.Σ., πράσινο από ΕΓΣ για το μέρισμα
Eκποιήσεις: Σήμα κινδύνου από τις τράπεζες για δικαίωμα προσφυγής σε δικαστήριο
Στέλλα Καμίτση: Πολύ ελκυστικά τα διεθνή trusts της Κύπρου
Αντάλλαξαν απόψεις επί κοινών θεμάτων ACEMPI και Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου
Γενικό Λογιστήριο: Διαγραφή €2,9 εκατ. μη εισπράξιμων δημοσίων χρημάτων
Σε συνεδρία Δ.Σ. και στις εκδηλώσεις για την 25η επέτειο της ΕΚΤ ο Κωνσταντίνος Ηροδότου
Ancoria Bank: Νέο καταθετικό προϊόν 24 μηνών με επιτόκιο 1,50% τον χρόνο
Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα πάρει θαρραλέες αποφάσεις για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός
Σήμα κινδύνου από ΕΚΚ - Απατεώνες παριστάνουν στελέχη ή εκπροσώπους της