Powered by

Google: Φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη και στο Gmail

Την προσθήκη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και στην εφαρμογή δημιουργίας εγγράφων Docs, ανακοίνωσε η Google.

Προς το παρόν η εταιρεία δοκιμάζει τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και τα καθιστά προσβάσιμα σε περιορισμένο αριθμό χρηστών του Workspace, δηλαδή την πλατφόρμα που περιλαμβάνει τόσο το Gmail όσο και τα εργαλεία παραγωγικότητας της Google.

«Είτε είστε πολυάσχολος επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού που χρειάζεται να δημιουργήσει προσαρμοσμένες περιγραφές εργασίας, είτε ένας γονέας που συντάσσει την πρόσκληση για το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας, το Workspace σάς εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια για να γράψετε αυτήν την πρώτη έκδοση», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της η Τζοάνα Βούλιτς Ράιτ, αντιπρόεδρος για το Google Workspace. «Απλώς πληκτρολογήστε ένα θέμα για το οποίο θέλετε να γράψετε και ένα προσχέδιο θα δημιουργηθεί αμέσως για εσάς», καταλήγει.

AI στο Gmail

Με τη δοκιμή της Google, ένας χρήστης μπορεί να μεταβεί σε ένα πλαίσιο κειμένου, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και να πληκτρολογήσει «σχέδιο email προς…». Η εφαρμογή θα δημιουργήσει ένα σημείωμα τριών παραγράφων που ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί. Ο χρήστης μπορεί επίσης να ζητήσει από το πρόγραμμα να προσπαθήσει ξανά.

Η Google διαθέτει περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια χρήστες του Workspace, από απλούς καταναλωτές της δωρεάν έκδοσης έως εταιρείες που πληρώνουν συνδρομές για τις εφαρμογές.

Ωστόσο, η Google δεν αποκάλυψε πότε οι αναβαθμισμένες εφαρμογές θα κυκλοφορήσουν στο ευρύ κοινό, ούτε ανέφερε εάν οι επιπλέον δυνατότητες θα συμπεριληφθούν στα υπάρχοντα πακέτα ή θα κοστίζουν επιπλέον.

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει, αργότερα φέτος, να παρουσιάσει πρόσθετες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Workspace, αυτή τη φορά στις εφαρμογές Chat, Meet (εφαρμογή λήψης σημειώσεων), Sheets (δημιουργία λογιστικών φύλλων) και Slides (δημιουργία διαφανειών).

Google – Microsoft: Οι μεγάλοι αντίπαλοι

Ο κορυφαίος αντίπαλος της Google στην αγορά των εφαρμογών παραγωγικότητας (ή σουίτες γραφείου) είναι το Microsoft 365, το πακέτο εφαρμογών που μέχρι τον Οκτώβριο του 2022 ονομαζόταν Office 365. Η Microsoft, βασικός επενδυτής της OpenAI, αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις την Πέμπτη που θα αφορούν την προσθήκη τεχνητής νοημοσύνης στην δικής της πλατφόρμα παραγωγικότητας.

Αυτό που η βιομηχανία της τεχνολογίας αποκαλεί Generative AI αποτελεί το πιο καυτό θέμα της αγοράς φέτος, από την στιγμή που η startup OpenAI στο Σαν Φρανσίσκο παρουσίασε τον Νοέμβριο το chatbot ChatGPT που έκτοτε έχει γίνει… viral.

Το ChatGPT επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μια ερώτηση ή να κάνουν ένα αίτημα και αποκρίνεται με απαντήσεις που είναι εκπληκτικά εξελιγμένες και δημιουργικές. Οι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας σπεύδουν πλέον να χρησιμοποιήσουν παρόμοιες δυνατότητες στα δικά τους προϊόντα.

Οι εξελίξεις δείχνουν πώς το ChatGPT έχει υποκινήσει έναν αγώνα δρόμου στη Σίλικον Βάλεϊ με τις εταιρείες να προσπαθούν να εμπλουτίσουν τα προϊόντα τους με τη λεγόμενη «δημιουργική» τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μαθαίνει από προηγούμενα δεδομένα πώς να δημιουργεί εκ νέου περιεχόμενο, ακριβώς όπως η αίσθηση του chatbot.

Η Microsoft, η Alphabet και οι υπόλοιποι τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας, ελπίζοντας ότι τα οφέλη μελλοντικά θα υπερβούν κατά πολύ το κόστος αυτών των προσπαθειών.

Δειτε Επισης

Samsung Electronics: Αποκαλύπτει τις foldable συσκευές επόμενης γενιάς στο Galaxy Unpacked
TechIsland-Mercer: Ξεκίνησε η πρώτη έρευνα για τις αμοιβές στον τομέα του ΙΤ στην Κύπρο
Εντυπωσιάζει το Πλανητάριο Κύπρου στην Ταμασσό-Δείτε εικόνες από τα εγκαίνια
Σε άλλη διάσταση η Κύπρος... Ανοίγει τις πόρτες του το Πλανητάριο στην Ταμασσό (pics)
Μειώνοντας το ψηφιακό ρίσκο με απλές λύσεις: Ένα ταξίδι κυβερνοασφάλειας
Π. Παντζαρής: Ραγδαία άνοδος στις τηλεπικοινωνιακές απάτες
N. Γιάλλουρος: Οι λύσεις κυβερνοασφάλειας ΜμΕ να έχουν εύρος και βάθος
Χ. Μενελάου: H προστασία ΜμΕ στο εξελισσόμενο τοπίο των κυβερνοαπειλών
Cyber security: Μειώνοντας το ψηφιακό ρίσκο με απλές λύσεις
Νίκη Ιωάννου-Χανδριώτου: Τα 4 μέτρα για προστασία ΜμΕ από κυβερνοεπιθέσεις