powered by

Χριστοδουλίδης-Ηροδότου: Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό

Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό και σε θέση να συνεχίζει να στηρίζει την πραγματική οικονομία, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίηδς και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο κ. Ηροδότου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ενέργειες από τις ελβετικές αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα μετά τις εξελίξεις με την Credit Suisse.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τη Δευτέρα ο κ. Ηροδότου έγινε δεκτός από τον ΠτΔ, στην πρώτη τους κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποφασίστηκε ότι οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση για ανταλλαγή απόψεων.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Διοικητής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα. 

Σε ό,τι αφορά τον εγχώριο τραπεζικό τομέα επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κοινή αντίληψη ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό και σε θέση να συνεχίζει να στηρίζει την πραγματική οικονομία.

Οι κυπριακές τράπεζες διαθέτουν σήμερα σημαντική κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα και αυτό οφείλεται και στη συνετή πολιτική και την επιτυχή διαχείριση των διαφόρων σημαντικών προκλήσεων του τομέα κατά τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας.

Δειτε Επισης

Μειώθηκαν σημαντικά οι ακάλυπτες επιταγές-Μόλις €22.860 η αξία τους τον Απρίλιο
Στην Επ. Οικονομικών οι άμεσες πληρωμές σε όλη την Ευρώπη...Μεταφορά χρημάτων σε μόλις 10 δευτερόλεπτα
ECOMMVERSE από την ECOMMBX...Μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Διπλή περιβαλλοντική πιστοποίηση για την Ελληνική Τράπεζα
Τα επιτόκια που προσφέρει η κάθε τράπεζα για καταθέσεις και δάνεια
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Consulco: Οι αποδόσεις πρώτου τριμήνου του 2025 για το London Credit Fund