Πρόγραμμα του ΙδΕΚ προσφέρει €6 εκατ. σε επιχειρήσεις - Λήξη προθεσμίας στις 24 Απριλίου

Στην αύξηση της συμμετοχής των κυπριακών επιχειρήσεων σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης εστιάζει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ). Ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται να δίνει σε επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για Προγράμματα του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξής του προς το οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, το ΙδΕΚ ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, δύο νέες προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού €6 εκατ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Next Generation EU για ενίσχυση των κυπριακών επιχειρήσεων. Με στόχο την όσο πιο ευρεία αξιοποίηση του προϋπολογισμού που διατίθεται, το Ίδρυμα θα διαθέσει €1 εκατ. σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν προηγουμένως υποβάλει προτάσεις ως Ανάδοχοι Φορείς στα Προγράμματα του ΙδΕΚ.

Οι προσκλήσεις εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» και αποτελούν ευκαιρία για μικρές, μεσαίες και μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέα ή ουσιαστικά βελτιωμένα προϊόντα, υπηρεσίες ή μεθόδους παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται σε €200.000.

Η υποβολή προτάσεων γίνεται μέσω της πύλης IRIS του ΙδΕΚ και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 24η Απριλίου 2023 και ώρα 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, www.research.org.cy ή να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συνεργατών του Ιδρύματος, στο τηλ.: 22205000.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων