powered by

Πρόγραμμα του ΙδΕΚ προσφέρει €6 εκατ. σε επιχειρήσεις - Λήξη προθεσμίας στις 24 Απριλίου

Στην αύξηση της συμμετοχής των κυπριακών επιχειρήσεων σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης εστιάζει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ). Ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται να δίνει σε επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για Προγράμματα του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξής του προς το οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, το ΙδΕΚ ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, δύο νέες προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού €6 εκατ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Next Generation EU για ενίσχυση των κυπριακών επιχειρήσεων. Με στόχο την όσο πιο ευρεία αξιοποίηση του προϋπολογισμού που διατίθεται, το Ίδρυμα θα διαθέσει €1 εκατ. σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν προηγουμένως υποβάλει προτάσεις ως Ανάδοχοι Φορείς στα Προγράμματα του ΙδΕΚ.

Οι προσκλήσεις εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» και αποτελούν ευκαιρία για μικρές, μεσαίες και μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέα ή ουσιαστικά βελτιωμένα προϊόντα, υπηρεσίες ή μεθόδους παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται σε €200.000.

Η υποβολή προτάσεων γίνεται μέσω της πύλης IRIS του ΙδΕΚ και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 24η Απριλίου 2023 και ώρα 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, www.research.org.cy ή να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συνεργατών του Ιδρύματος, στο τηλ.: 22205000.

Δειτε Επισης

AstroBank: Αποχωρεί η Executive Director και Head, Corporate, SME and Shipping, Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου
Αιτήσεις από 96 Ε/κ και Τ/κ επιχειρηματίες για τα Stelios Bi-Communal Business Cooperation Awards 2025
Deloitte Κύπρου: Ορόσημο για τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών η εκλογή Γ. Παντελίδη στην προεδρία της ΟΕΒ
Η Deloitte για την ανάδειξη Γιώργου Παντελίδη στην προεδρία της ΟΕΒ-«Είναι τιμή μας»
Η Νατάσα Πηλείδου διευθύνουσα σύμβουλος της Med Energywise Ltd
Ενημερωτικό σεμινάριο από ΚΕΒΕ-Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αποψίλωση και τι πρέπει να ξέρουν οι επιχειρήσεις
Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία: Διαδραστικές STEM δραστηριότητες στον FIRST® LEGO® League Κύπρου 2025
Η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής παιδείας ανάμεσα στους νέους και πώς θα επιτευχθεί
Η επίσημη ανακοίνωση της ΟΕΒ για την εκλογή Γιώργου Παντελίδη στην προεδρία-Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα
Kypropharm: Επαναφέρει τα καινοτόμα προϊόντα «αυτό-θεραπείας» στην κυπριακή αγορά