Powered by

Απώλειες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στον απόηχο της Credit Suisse

Απώλειες 3% παρουσιάζουν οι μετοχές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ωθούμενες καθοδικά από τις απώλειες στους τραπεζικούς τίτλους, λόγω ανησυχίας των επενδυτών παρά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

O Δείκτης Hang Seng υποχώρησε 3,01% ή κατά 586,66 μονάδες.  Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε 0,23% fell, αντιστρέφοντας τα κέρδη που παρουσίαζε νωρίτερα, στον απόηχο της είδησης ότι οι κινεζικές αρχές μείωσαν το αποθεματικό ρευστότητας που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τον δανεισμό.

Στο δεύτερο χρηματιστήριο της Κίνας, ο Δείκτης Shenzhen Composite κατέγραφε απώλειες 0,32%.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές του τραπεζικού κολοσσού HSBC υποχώρησαν πέραν του 6%, όπως και ο τίτλο της Standard Chartered, ενώ απώλειες πέραν του 2% παρουσίασαν οι μετοχές της Hang Seng bank.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ξεπούλημα μετοχών συνδέεται με τις ανησυχίες των επενδυτών σε μετατρέψιμα ομόλογα που σχετίζονται με την Credit Suisse.

«Η συμφωνία για την Credit Suisse έχει αφήσει ομολογιούχους με σημαντικές απώλειες και επενδυτές στην περιοχή ενδεχομένως να επανεξετάζουν την έκθεσή τους στην αναταραχή στον χρηματοοικονομικό τομέα και τους κινδύνους», δήλωσε ο Μάριν Τσεν, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence.

Νωρίτερα η νομισματική αρχή του Χονγκ Κονγκ Authority (HKMA) δήλωσε ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην Credit Suisse.

«Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του υποκαταστήματος της Credit Suisse στο Χονγκ Κονγκ ανέρχονταν σε περίπου 100 δισ δολάρια Χονγκ Κονγκ ($12,7 δισ) και αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από 0,5% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων του τραπεζικού τομέα του Χονγκ Κονγκ»,  ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΗΚΜΑ και πρόσθεσε «η έκθεση του τοπικού τραπεζικού τομέα στην Credit Suisse είναι ασήμαντη».

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί