Ο CITEA σγχαίρει τον νέο Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), μέλος της ΟΕΒ, συγχαίρει το νέο Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κύριο Φίλιππο Χατζηζαχαρία, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής είναι υψίστης σημασίας για την οικονομία, την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της κρατικής μηχανής, την ευημερία των επιχειρήσεων και των πολιτών της Κύπρου, καθώς επίσης για την πράσινη ανάπτυξη. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων ενώ αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κράτη μέλη της.

Ο CITEA δραστηριοποιείται εδώ και 35 χρόνια και είναι ο εθνικός φορέας - μέλος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας DIGITAL EUROPE. Οι ογδόντα και πλέον επιχειρήσεις - μέλη του είναι οι κύριοι εκφραστές της τεχνολογίας πληροφορικής στην Κύπρο και οι φορείς υλοποίησης των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο CITEA γνωρίζει επομένως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος και είναι σε θέση να συνδράμει αποτελεσματικά στην προσπάθεια ψηφιακής αναβάθμισης της χώρας μας προς όφελος της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Ο CITEA είναι στη διάθεση του νέου Υφυπουργού για να συνδράμει δημιουργικά στις πρωτοβουλίες, τη στρατηγική και την πολιτική του Υφυπουργείου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο CITEA ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Υφυπουργό κύριο Κυριάκο Κόκκινο για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και για τη συνεργασία του με το Σύνδεσμο. Ο κύριος Κόκκινος ανέλαβε το νεοσύστατο Υφυπουργείο κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας και κατάφερε να θέσει τις βάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Προς ανανέωση και επικαιροποίηση το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Κατάρ στον τομέα υδάτων
Υποβάθμισε στο 2,5% τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2025 το ΔΝΤ
Δευτεραθλήτρια σε ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε. το 2024 η Κύπρος-Σημαντική μείωση και στο δημόσιο χρέος
Ανδρέας Πίττας: Με φιλοδοξία, πολιτισμό και όραμα για το μέλλον προχωρά η Λεμεσός 2030
Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για τα 17α IN Business Awards-Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διαδικασία
Η Κωνσταντίνα Χριστοφή συστήνει το HEATWAVE Fitness Festival...«Ένα πάρτι για όσους έχουν μπει στην εποχή της ευεξίας»
Πνευματικά δικαιώματα: Η σημασία της απόφασης του Ανωτάτου και η ανάγκη για σύσταση Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η τεκμηριωμένη πρόταση της G.A.P. Vassilopoulos για το υδατικό και η άρνηση μιας πολιτείας που…πέρα βρέχει
Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση