Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Ικανοποίηση ΕΣΜ και ΔΝΤ για επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας

Την ικανοποίησή τους για τις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, εξέφρασαν οι Επικεφαλής των Αποστολών για την Κύπρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Wim Van Aken και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Wojciech Maliszewski σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό την Παρασκευή, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για συνέχιση της εφαρμογής συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής για αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων.

Η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και διεθνώς, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων πληθωρισμού, των επιπτώσεων από τη σημαντική αύξηση των επιτοκίων, καθώς και για την αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τις πρόσφατες εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Προστίθεται πως ο Υπουργός Οικονομικών προέβη σε ενημέρωση σε σχέση με την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τονίζοντας το γεγονός ότι η οικονομία έχει επιδείξει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες προκλήσεις, παρουσιάζοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και δημοσιονομικά πλεονάσματα, ενώ τόνισε επίσης ότι η οικονομική πολιτική της νέας Κυβέρνησης είναι αυστηρά προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία και στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Από την πλευρά τους, ο κ. Van Aken και ο κ. Maliszewski αναφέρεται πως εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σε σχέση με τις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για συνέχιση της εφαρμογής συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής για αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων, και τόνισαν πως η πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Fitch καταδεικνύει τη σωστή διαχείριση της οικονομίας.

Δειτε Επισης

Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»
Πράσινο Βουλής σε συμπληρωματικές πιστώσεις άνω των €390 εκατ. στον προϋπολογισμό
Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο ΧΑΚ
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Κύπρο-Υποχώρησε στο 5,8%
Νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου ως προέδρου της ΕΠΑ για 2η θητεία
Οι τρεις πιο σοβαροί κίνδυνοι για την οικονομία... Έρευνα του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας
Εξουσιοδότηση μελών στις συντεχνίες για πιθανές κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ
Εκποιήσεις: Εκτός συζήτησης η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, κανονικά τα τέσσερα νομοθετήματα
Κύπρος-Γαλλία υπογράφουν σύμβαση εξάλειψης διπλής φορολογίας
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)