Ικανοποίηση ΕΣΜ και ΔΝΤ για επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας

Την ικανοποίησή τους για τις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, εξέφρασαν οι Επικεφαλής των Αποστολών για την Κύπρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Wim Van Aken και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Wojciech Maliszewski σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό την Παρασκευή, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για συνέχιση της εφαρμογής συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής για αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων.

Η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και διεθνώς, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων πληθωρισμού, των επιπτώσεων από τη σημαντική αύξηση των επιτοκίων, καθώς και για την αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τις πρόσφατες εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Προστίθεται πως ο Υπουργός Οικονομικών προέβη σε ενημέρωση σε σχέση με την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τονίζοντας το γεγονός ότι η οικονομία έχει επιδείξει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες προκλήσεις, παρουσιάζοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και δημοσιονομικά πλεονάσματα, ενώ τόνισε επίσης ότι η οικονομική πολιτική της νέας Κυβέρνησης είναι αυστηρά προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία και στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Από την πλευρά τους, ο κ. Van Aken και ο κ. Maliszewski αναφέρεται πως εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σε σχέση με τις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για συνέχιση της εφαρμογής συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής για αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων, και τόνισαν πως η πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Fitch καταδεικνύει τη σωστή διαχείριση της οικονομίας.

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024