Tour φορέων της τουριστικής βιομηχανίας σε σημεία ενδιαφέροντος στη Λάρνακα

Σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας, μεταξύ των οποίων το Θεματικό Μελισσοκομικό Μονοπάτι στη Βαβατσινιά και τον Άγιο Θεόδωρο, ξεναγήθηκαν την Τετάρτη εργαζόμενοι στην τουριστική βιομηχανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), στις 15 Μαρτίου, διοργάνωσε την ετήσια εκπαιδευτική ξενάγηση για το προσωπικό των ξενοδοχείων της Λάρνακας, τους εγχώριους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξεναγούς και άλλους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία. Η ετήσια εκδρομή στόχο έχει τη γνωριμία των συμμετεχόντων με τα σημεία ενδιαφέροντος που προστίθενται στο τουριστικό προϊόν της Λάρνακας κάθε χρόνο, αναφέρεται.

Η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στο νέο Θεματικό Μελισσοκομικό Μονοπάτι στη Βαβατσινιά μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Μετά τις προσθήκες που έγιναν με τη συνεισφορά της ΕΤΑΠ Λάρνακας και του Υφυπουργείου Τουρισμού καθώς και τη συνεργασία του Δικτύου Τροόδους και του Κοινοτικού Συμβουλίου Βαβατσινιάς, τοποθετήθηκε εξοπλισμός για να αποκτήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι ένα ιδιαίτερο θεματικό χαρακτήρα, αναφέρεται. Ο Κοινοτάρχης Βαβατσινιάς Ανδρέας Γαβριήλ ενημέρωσε για το μονοπάτι και τα σημεία ενδιαφέροντος του χωριού.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στα Μελισσοχώρια Ορεινής Λάρνακας και συγκεκριμένα στο Μελισσοκομείο Όρος Μαχαιρά στη Μελίνη «το οποίο πρόσφερε πακέτο δραστηριοτήτων, όπως γευσιγνωσία μελιού και επεξήγηση της διαδικασίας εξαγωγής του. Ακόμα έγινε μελισσοθεραπεία που διενεργείται μέσω της εισπνοής του αέρα της κυψέλης που θεωρείται μια μέθοδος που συμβάλλει στη βελτίωση της ευεξίας και της θεραπείας διαφόρων καταστάσεων.

Ακολούθως αναφέρεται ότι τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας υποδέχθηκαν στο οίκημά τους στον Άγιο Θεόδωρο, τους επισκέπτες και τους εξηγήθηκε ότι στο χώρο διοργανώνονται παραδοσιακά εργαστήρια οικοτεχνίας και οινογαστρονομίας ως μέρος της Διαδρομής Heartland of Legends του Υφυπουργείου Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν διάφορα εργαστήρια μεταξύ των οποίων παρασκευή κολοκυθόπιτων, vegan μακαρονιών του φούρνου και δημιουργίες με βελονάκι, προστίθεται.

Στον Αγιο Θεόδωρο ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ιάκωβος Στεφάνου ενημέρωσε τους επισκέπτες για τα σημεία ενδιαφέροντος του “Instagrammable” χωριού της Κύπρου - όπως αναφέρεται - όπως τα μονοπάτια της φύσης, τον παραδοσιακό ελιόμυλο, τον ενετικό νερόμυλο και την εκκλησία της Ασταθκιώτισσας με τις αρχαίες τοιχογραφίες. Ακόμα ενημέρωσε για τις εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και αναστήλωσης του ναού του Αγίου Αθανασίου του Πεντασχοινίτη, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Η εκδρομή συνεχίστηκε στη Λάρνακα, με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα να καλωσορίζει τους συμμετέχοντες στη νέα Δημοτική Αγορά της πόλης, η οποία λειτούργησε στις 4 Μαρτίου. Στο νέο αυτό χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, λειτουργούν στο ισόγειο είκοσι μικρά καταστήματα που προσφέρουν τοπικά κρασιά, ξηρούς καρπούς, αλλαντικά και γαλακτοκομικά είδη, γλυκά, φρούτα και λαχανικά καθώς και άλλα παραδοσιακά προϊόντα, ενώ το Σάββατο λειτουργεί και λαϊκή υπαίθρια αγορά στους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Η επίσκεψη έκλεισε στο Οθωμανικό Χαμάμ της Λάρνακας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη το οποίο συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε πρόσφατα μετά από πρωτοβουλία της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά. «Το αποτέλεσμα της αποκατάστασης είναι εντυπωσιακό καθότι το σημαντικό αυτό μνημείο με την πάροδο των χρόνων είχε υποστεί σοβαρή φθορά και την ιστορία του χώρου» εξήγησε στους επισκέπτες ο Διευθυντής των Αρχείων Λάρνακας Φοίβος Σταυρίδης Δρ. Ιωσήφ Χατζηκυριάκος, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δειτε Επισης

H Emirates αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία μεταφορών & logistics για το 2023
IATA: Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές το 2024
Cyprus Airways: Ξεκινά πτήσεις προς Βρυξέλλες-Όλες οι πληροφορίες
Συγκρατημένη αισιοδοξία Υφυπουργού Τουρισμού και ACTA για 2024
Βασίλης Σταματάρης: Παραδίδω στον επόμενο Πρόεδρο ένα ACTA πιο ισχυρό
Το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας επιστρέφει πιο γιορτινό από ποτέ
Mercure: Διπλασιάζει την παρουσία της στην Κύπρο-Νέο ξενοδοχείο στην καρδιά της Λάρνακας
Παραγωγικές συζητήσεις Σεβίλλης-Πάφου για την «Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού»
Νέα εποχή για τον ναυτικό τουρισμό με την ίδρυση Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου
Προς ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό, αγκάθι η έλλειψη προσωπικού-Στο Προεδρικό ο ΠΑΣΥΞΕ