Ετήσια αύξηση 3,8% το 4ο τρίμηνο του 2022 στο ωριαίο εργατικό κόστος

Αύξηση κατά 3,8%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, σημείωσε το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος) κατά το 4ο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι δύο συνιστώσες του εργατικού κόστους, οι μισθοί και τα ημερομίσθια ανά ώρα εργασίας και το μη μισθολογικό κόστος ανά ώρα εργασίας σημείωσαν αύξηση 3,7% και 4,1% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος), διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε το δ΄ τρίμηνο του 2022 αύξηση 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το ωριαίο εργατικό κόστος που αναφέρεται στους μισθούς και ημερομίσθια, διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 0,8%, ενώ το ωριαίο μη μισθολογικό κόστος, σημείωσε μείωση 0,2%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης καλύπτει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες εκτός από τον Τομέα Α: Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία, τον Τομέα Τ: Δραστηριότητες νοικοκυριών ως εργοδοτών και τον Τομέα U: Δραστηριότητες ετερόδικων οργανισμών και φορέων.

Αναφέρει επίσης ότι καλύπτονται όλοι οι υπάλληλοι που είναι καταγεγραμμένοι στο Αρχείο των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ εξαιρούνται όσοι υπάλληλοι δηλώνουν ακαθάριστο μισθό μικρότερο από το 50% του κατώτατου μισθού, όπως καθορίζεται στο διάταγμα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς επίσης οι μισθοί άνω των €20.000 το μήνα.

Δειτε Επισης

Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου